Activitatea Direcţiei de securitate din CEO, de la 1 iulie

Preşedintele de onoare al sindicatului Jilţ-Turceni, Ion Ruşeţ, a declarat că activitatea la direcţia condusă de Ion Răuţ va începe, parţial, de la 1 iulie. Ion Răuţ şi-a început activitatea la Direcţia de Securitate din cadrul CE Oltenia la 1 iunie, dar abia peste o lună va fi funcţională.

Ion Ruşeţ a declarat la un post local de televiziune că selectarea angajaţilor ce vor deveni agenţi de securitate este în desfăşurare. „Parţial devine operabilă această activitate cu 1 iulie, în sensul că această activitate devine operabilă în zona minieră din Gorj, unde s-au făcut deja anumite selecţii. Dar sunt în curs de finalizare aceste selecţii“, a declarat Ion Ruşeţ. El a mai spus că cei care vor fi transferaţi la această direcţie trebuie să îndeplinească nişte condiţii. „Sunt nişte condiţii. Dacă nu trece de vizita medicală pentru a fi agent de securitate şi desigur dacă nu-şi dă acordul. Lucrurile sunt clare. Au prioritate la analiză şi la selecţie cei care sunt voluntari. Pentru că sunt şi colegi care vor să devină agenţi de securitate“, a spus Ruşeţ.

El a admis că selecţia a fost făcută anapoda de către directorii de cariere. „Se vor desfăşura şi cursuri, dar după ce cel implicat îşi dă acordul şi trece de vizita medicală. În unele unităţi au fost selectaţi, de către conducerile carierelor, oameni care au anumite vârste înaintate, pe de altă parte au şi probleme de sănătate. Au fost selectaţi şi oameni care prin conduită nu îndeplinesc condiţiile. A fost şi subiectivism din partea conducătorilor. Şi cred că au existat şi unele discriminări“, a mai declarat Ion Ruşeţ. El a mai spus că în fiecare zi se schimbă lista angajaţilor care vor merge la această direcţie.

Maxim 100 de persoane

Deşi se discută de câteva luni despre înfiinţarea acestei direcţii, la 1 iulie îşi vor începe activitatea doar câţiva salariaţi. „Se pare că la 1 iulie vor începe activitatea cu câteva zeci de salariaţi. Până într-o sută de salariaţi. Numai pe zona minieră Jilţ, Rovinari, Motru. Spaţii administrative, clădiri, utilaje, iar în exterior rămân firmele specializate care vor avea şi activitatea de intervenţie“, a declarat Ion Ruşeţ. El a mai spus că paza va fi mixtă şi că foştii mineri vor păzi doar în interiorul sucursalelor. Administraţia a vehiculat cifra de 600 de mineri, care vor fi transferaţi la această nouă direcţie. Ruşeţ spune că cifra este exagerată, dar şi că va accepta orice pentru a evita disponibilizările. „În momentul de faţă este exagerată această cifră. Noi ne dorim să pierdem cât mai puţine locuri de muncă, vom accepta orice cifră care să nu ducă la disponibilizări de personal. E preferabil să discutăm despre recalificare, o nouă activitate în cariera profesională, decât să fie disponibilizat“, a mai spus preşedintele de onoare de la Turceni.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: