Activitatea şefei de la Ambulanţă, verificată şi de Ministerul Sănătăţii

Năuciţi de zecile de sesizări venite de la Serviciul de Ambulanţă Gorj, reprezentanţii ministerului au dispus efectuarea unui control amănunţit la instituţia de sănătate, asta după Direcţia de Sănătate Publică Gorj, dar şi Curtea de Conturi au trecut pragul aceste unităţi.

Ieri seară  a ajuns în Gorj corpul de control al Ministerului Sănătăţii să verifice activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. „Ştim că la Serviciul de Ambulanţă din Gorj sunt probleme şi am primit mai multe sesizări din interiorul instituţiei, sesizări la care trebuie să le dăm curs. Este o anchetă în derulare, se verifică activitatea ambulanţei şi activitatea managerială când o să se finalizeze vă putem oferi mai multe informaţii cu privire la cele semnalate de angajaţii. Acum nu pot să vă dau alte informaţii pentru că nu ştim dacă se confirmă sau nu aspectele sesizate”, a declarat Secretarul de stat Raed Arafat.

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj nu ştie exact care este obiectivul controlului asta numai după ce acesta se va finaliza. „Este corpul de control al Ministerului Sănătăţii, verifică activitatea de la ambulanţă, nu ştiu ce anume verifică, nu ştiu ce îi întreabă pe angajaţi. Mă gândesc că-i interesează activitatea managerială şi cea a comitetului director. Nu ştiu că existe rapoarte trimise la Bucureşti de Curtea de Conturi sau Direcţia de Sănătate Publică decât dacă dumnealor le-au trimis. Nu pot să vă spun mai multe, întrebaţii-i pe dumnealor”, susţine managera unităţii Jana Prejbeanu.

Aldescu, supărat că şefa ştia de control

Liderul de sindicat  Cristi Aldescu a sesizat Ministerul Sănătăţii cu privire la problemele cu care se confruntă Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. El se declară nemulţumit de modul în care se desfăşoară ancheta ministerială pentru că nu înţelege de ce angajaţii trebuie să completeze chestionare în care aceştia să-şi spună părerea despre managementul unităţii. „La ambulanţă se întâmplă lucruri ciudate. Când am venit de la mitingul de la Bucureşti m-a sunat cineva din Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii să ne întâlnim, oricât de târziu pentru că vin în Gorj să verifice activitatea ambulanţei. Conducerea unităţii ştia de acest control şi îi aşteptau, iar mie acest lucru nu mi se pare normal, pentru că era o verificare inopinată. S-au anunţat toate substaţiile să fie totul în regulă“.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: