Guşiţă cotizează la firmele de termopane

Un consilier din Jupâneşti îl acuză pe primarul localităţii că nu respectă deciziile luate în Consiliu Local. Acesta explică faptul că s-a votat modernizarea fostului sediu al primăriei cu geamuri termopan, calculatoare noi şi telefon fix, iar în realitate au fost puse numai două ferestre şi o uşă de termopan. Spectaculoasa investiţie se ridică la nici mai mult nici mai puţin de 250 de milioane de lei vechi.

Consilierul local, Cristi Sârbu, consideră că banii publici au fost cheltuiţi de primar în mod nejustificat. Fostul sediu al primăriei, care acum este sediul Serviciului de Salubrizare, a fost cosmetizat numai în partea care se vede din stradă. Partea din spate a clădirii arată însă cu totul altfel. „Au pus numai două ferestre de termopan şi o uşă, a văruit exteriorul şi s-au dus banii. Nu se poate aşa ceva. Spatele clădirii arată cu totul altfel decât faţada, tocăria este cea veche, de lemn, iar geamurile sunt sparte. În plus aici nu este telefon fix, aşa cum apărea în hotărârea de consiliu şi nici două calculatoare noi. Ce am votat noi consilierii a rămas numai pe hârtie“, spune consilierul. Aceste lipsuri sunt confirmate şi de şeful Serviciului de Salubrizare, care spune că nu a văzut telefon fix sau calculatoare noi.

„Au votat proiectul, nu mă pot acuza“

Primarul recunoaşte că cele două calculatoare nu au ajuns la Serviciul de Salubrizare, dar are explicaţie. „Calculatoarele le-am oprit la primărie, nu le-am dat pentru că angajaţii de salubrizare nu prea ştiu să le folosească“, a declarat Petre Guşiţă. În privinţa fostului sediu al primăriei, primarul spune că a fost modernizat ca la carte. “Am făcut tavanele, am pus geamurile, am dat cu lavabilă, dar domnul consilier nu vede decât ce vrea. Mai mult, toţi consilierii au votat proiectul, aşa că nu au de ce să mă acuze“, aşa se scuză edilul din Jupâneşti. Primarul, Petre Guşiţă, îl ameninţă acum pe Cristi Sârbu, consilierul care a sesizat neregulile, că îl va da în judecată pentru acuzaţii false.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: