Comunistul Morega, în luptă cu mafiotul Condescu

Deputatul PNL de Gorj, Dan Morega, a redeschis ieri războiul cu Marin Condescu, după ce a cerut,  într-o conferinţă de presă, ca DNA şi Curtea de Conturi să verifice modul de folosire a banilor publici de către clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Cu un an de zile în urmă liberalul mai făcuse o asemenea solicitare, şeful grupării sportive menţionând că nu se teme de nici un control.

Morega nu a avut deloc ieri cuvinte uşoare pentru sindicalistul pe care nu-l iubeşte de nici un fel, Condescu nerămânând nici el mai prejos în replica pe care i-a dat-o liderului liberal. Deputatul din Colegiul 1a precizat că un astfel de control s-ar impune cu atât mai mult cu cât echipa este aproape de a retrograda în liga secundă înaintea ultimei etape din campionat, Pandurii fiind într-o situaţie dificilă în campionat şi anul trecut, când deputatul liberal cerea pentru prima dată un astfel de control. Şeful PNL Gorj a menţionat că, de această dată, Curtea de Conturi de la nivel central ar fi cea care ar trebui să facă un control la Pandurii, el menţionând că nu doreşte implicarea în eventualele verificări a inspectorilor din Târgu Jiu ai instituţiei amintite. „Agaricii de aici sunt pe labă cu ei, Curtea de Conturi de la nivel central să verifice unde sunt zecile de miliarde de lei vechi care au intrat de la SNLO, complexurile energetice, Consiliul Judeţean şi alte firme. Unde sunt banii- Să vedem cine i-a mâncat cu polonicul!”, s-a exprimat Morega, care se află în conflict de mai mulţi ani cu preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu. Morega l-a atacat direct pe Condescu, spunând că nu este de acord nici cu iniţiativa liderului sindical ca minerii şi energeticienii pe care îi conduce, ca şi fotbaliştii de la Pandurii, să doneze câte un salariu, până la sfârşitul anului, în semn de solidaritate cu românii săraci. „Condescu, când donează vila făcută de mineri prin şmecherii, atunci consider că el donează. Deocamdată el nu donează nimic, a pompat mineritul în el, statul şi politrucii în el, crezând că minerii merg la vot acolo unde zice el. Aiurea! E un mafiot”, a spus Morega.

Condescu: Morega a fost toată viaţa o cârpă

Marin Condescu declară, la fel ca şi în urmă cu un an, că nu se teme de nici un control, întrucât are parte de controale în permanenţă. Preşedintele Pandurii Târgu Jiu spune şi el că şeful PNL Gorj îl atacă prin astfel de declaraţii, deşi el ar trebui să fie primul anchetat, Morega având deja pe rolul instanţelor de judecată două dosare de corupţie instrumentate de DNA. „Să vină anchetă de oriunde, nu-i o problemă, dar, în primul rând, Morega ar trebui să fie cel anchetat. Oftica lui este că noi nu am vrut să fim folosiţi şi să participăm la mitingul din capitală, deşi suntem solidari cu acele probleme legate de măsurile pe care vrea să le ia Guvernul. El e un om corupt şi a fost toată viaţa o cârpă pe care au folosit-o alţii pentru a ataca alte persoane, aşa că el nu are nicio verticalitate şi nu am ce discuţii să am eu cu Morega”, spune Condescu.

Liderul sindical mai are o explicaţie pentru atacurile pornite ieri la adresa sa, pe lângă cea cu mitingul din capitală. El spune că apariţia Electra pe piaţă le dă unora fiori reci. „Cel târziu la 1 iulie veţi vedea că Electra devine funcţională şi toţi politicienii aceştia care ne-au tot cântat prohodul vor rămâne fără obiectul muncii. E o blasfemie să vorbeşti despre Morega ca despre un liberal, dar în ţara aceasta orice e posibil. Constatăm însă cât s-a nenorocit societatea în care trăim şi cât au decăzut partidele de mult. Partidele de dreapta, deşi e o blasfemie să îl asociezi pe Morega cu liberalii, când ştim bine că el este un comunist care lua găinile de la ţărani înainte de 1989, propun revoluţii, iar partidele de stânga propun dictatori”, afirmă Condescu.

BUGET

Pandurii Târgu Jiu a avut în actualul campionat de fotbal un buget de circa 3,5 milioane euro, fiind pe locul 12 din acest punct de vedere, menţionează Condescu. Echipa este finanţată de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, de complexurile energetice Turceni şi Rovinari, de Consiliul Local Târgu Jiu, de firma Artego, circa 1,3 milioane de euro provenind din sponsorizări, abonamente şi drepturi de televiziune.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: