Actori celebri la Zilele „Elvira Godeanu”

Zilele Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” se află la cea de-a X-a ediţie anul acesta. Iubitorii de teatru vor avea parte de multe spectacole susţinute de actori celebri. Acestea debutează pe 7 mai şi se vor încheia în data de 18 mai cu un spectacol susţinut de teatrul Masca din Bucureşti, în aer liber.

Iubitorii de teatru au şi anul acesta un motiv de bucurie ce va prinde contur începând cu dat de 7 mai, când zilele „Elvira Godeanu” debutează cu spectacolul „Bloch Bach” oferit de Teatrul „Odeon” din Bucureşti. În cadrul celor 12 zile de spectacol, târgujienii vor avea posibilitatea să vizioneze cei mai talentaţi şi profesionişti actori, dar şi un concert senzaţional oferit de sopranele Daniela Vlădescu şi Bianca Ionescu. „Pe 7 Mai încep zilele „Elvira Godeanu” aşa cum i-am obişnuit în fiecare an pe târgujieni, de când teatrul este în Târgu Jiu. Şi anul acesta va fi alături de noi Teatrul „Masca” din Bucureşti, aşa cum ne-a obişnuit. Spectacolele vor fi grandioase şi publicul, sperăm noi, pe măsură”, a declarat Ion Alexandrescu, directorul adjunct al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”.

Olga Tudorache, invitat de gală

Actorii din Târgu Jiu vor juca în piese deja celebre printre care se numără „Me and my girl” şi „Bigamul” în timp ce actorii teatrului „Odeon”, „Act”, „Metropolis”, „Masca” şi Teatrul de Comedie din Bucureşti vor pune în scenă spectacole ca „Revizorul”, „Peşte cu Mazăre”, „Acasă la tata”, „Slugă la doi stăpâni” şi  „Pierrot Lunatecul”. „Vor fi prezenţi alături de noi actori şi regizori ca Horaţiu Mălăele, Răzvan Maziliu, Cristian Ioan, George Mihăiţă, Marcel Iureş, Tamara Creţulescu şi nu în ultimul rând Olga Tudorache”, a precizat Ion Alexandrescu.

Joi, 13 mai, începând cu ora 20.00 va avea loc Gala Premiilor „Elvira Godeanu 2009” iar la eveniment va participa şi Olga Tudorache.

Iubitorii de teatrul din Târgu Jiu care vor dori să vadă aceste spectacole vor trebui să scoată din buzunare 25 de lei pentru spectacolele de teatru oferite de teatrul „Elvira Godeanu” şi 35 de lei pentru cele oferite de teatrele din Bucureşti. Chiar dacă preţurile nu sunt accesibile oricărui târgujian, reprezentanţii teatrului „Elvira Godeanu” spun că s-au gândit să reducă preţurile însă nu s-a putut din cauza fondurilor insuficiente. „Preţul s-a dezbătut mai mult timp cu primăria Târgu Jiu în vederea reducerii lui însă nu s-a putut. Oricum nici aceste preţuri nu asigură cheltuielile pe care le avem de suportat”, a mai precizat Ion Alexandrescu.

Zilele Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” se vor încheia, marţi, 18 mai, cu un spectacol susţinut de actorii teatrului „Masca” din Bucureşti, în Piaţa Prefecturii.

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” a fost înfiinţat în anul 1993 de către actualul director, Marian Negrescu. 

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: