Actualii primari PSD, din mandatul lui Mischie

Uniunea Social Liberala a obtinut la alegerile de duminica 55 de primari, adica mai putin cu 3 primarii decat averea mostenita doar de Partidul Social Democrat de la fostul lider Nicolae Mischie. Dintre cei 55, PSD are doar 34, restul revin PNL si PC. Cel care a fost supranumit baronul de Gorj sustine acum ca actualii lideri social democrati nu au reusit nici macar sa mentina primarii pe care i-au mostenit, cu atat mai putin sa produca altii. In ceea ce priveste reactia vicepresedintelui PSD, Ion Ciocea, acesta sustine ca este nevoie de o analiza a partidului dupa acest rezultat, cel mai slab din instoria PSD, la Gorj.

Averea lăsată de Nicolae Mischie în 2004 Partidului Social Democrat de la Gorj, a fost risipită. Atunci când a fost la cârma partidului, baronul de Gorj a obținut 58 de primari la nivel județean. Actuala conducere a social democraților a pierdut de atunci și până acum 24 de primari. Nicolae Mischie comentează cel mai slab scor obținut de Partidul Social Democrat de la Revoluție până în prezent. „Au rămas în mare parte primarii pe care i-am numit eu ceea ce înseamnă că alegerea a fost foarte bună. Acum trei partide au luat cât a luat PSD atunci“, a declarat Mischie.

La fel de descurajat se arată și primarul comunei Bustuchin și de asemenea vicepreședinte al PSD Gorj, Ion Ciocea. Acesta sustine că este nevoie de o regândire a partidului. PSD Gorj trebuie supus evaluării, susține Ciocea, un primar ales cu peste 91% din voturile electoratului. Deși teoretic era așteptat un scor record la alegerile din acest an, odată cu realizarea alianței USL, PSD Gorj pare că nu a avut nimic de câștigat, fiind marele perdant față de partenerii de alianță, care au obținut mai mulți primari decât în 2008. PNL a obținut cu 4 primari mai mult, iar PC cu un primar. În schimb, PSD nu doar că nu s-a menținut, ci are cu o primărie mai puțin decât în 2008

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: