Acuzaţie: Locuitorii din cartierul Preajba primesc apă cu amoniu

Consilierul municipal Eduard Berca, copreşedinte al PNL Tg-Jiu, a fost sesizat de către mai mulţi cetăţeni, că apa din zona Preajba conţine impurităţi şi este neconformă.

Într-un comunicat de presă, PNL anunţă că Berca a făcut o sesizare la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, după ce Aparegio a refuzat să ofere explicaţii cetăţenilor respectivi . În urma sesizării depusă de Eduard Berca la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, respectiva instituţie a trimis răspuns prin care arată că apa, facturată de APAREGIO ca „apă potabilă”, este neconformă şi conţine amoniu. „Instalaţia de apă potabilă Preajba nu deţine autorizaţie sanitară de funcţionare, pentru că în cadrul programului de monitorizare a calităţii apei s-a înregistrat neconformitatea chimică prin parametrul amoniu”, se arată în răspunsul DSP Gorj, instituţie care îi comunică lui Eduard Berca şi faptul că operatorului , în speţă Aparegio, i s-a comunicat situaţia.

Cu toate acestea, oamenilor care locuiesc în cartierul Preajba, Aparegio  le facturează apa,ca fiind potabilă, astfel că respectivii târgujieni plătesc pentru apa otrăvită  2,42 de lei pentru un  metrul cub.

Eduad Berca solicită autorităţilor locale să ia măsurile care se impun şi le somează public să nu mai pună în pericol cetăţenii oraşului. 

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: