Acuzaţii de fasole electorală la Motru

Primăria Motru va da pentru prima dată fasole cu ciolan de 1 Decembrie! Adversarii politici au ieşit deja cu acuzaţii: Hanu dă fasole electorală pentru a aduna voturi pentru Camelia Khraibani. Dorin Hanu recunoaşte că e prima dată când face acest lucru, însă spune că acum îşi permite pentru că nu mai are datorii. În total, în decembrie, Hanu va plăti pentru cadouri şi pachete peste un miliard de lei vechi.

În şedinţa Consiliului Local din Motru, de săptămâna viitoare, consilierii vor vota acordarea mai multor sume din bugetul local pentru pachete şi cadouri pentru elevi şi bătrâni, dar şi fasole şi cârnaţi de 1 Decembrie. Este vorba despre 15.000 de lei pentru o mie de porţii de fasole şi ciolan, 17.500 de lei pentru cadouri pentru cei 700 de preşcolari, 11.000 de lei pentru copiii instituţionalizaţi, 15.000 de lei pentru cadourile colindătorilor şi încă 1200 de pachete a câte 50 de lei fiecare, pentru motrenii nevoiaşi. De asemenea, mai mulţi motreni îşi cumpără apartamentele de la societatea care le administrează, cu 30.000 de lei, cu rate de 25 de ani!

„Este clar electoral. Atât de mulţi bani. Eu sunt la primul mandat, dar înţeleg de la colegi că s-au mai dat bani, dar nu aşa sume. Iar fasole cu ciolan nu s-a dat vreodată. De asemenea, sunt vreo 20 de cereri, de la oameni care vor să-şi cumpere apartamentele de la Rezoprest. Preţul este de 300 de milioane pe 25 de ani. Vă daţi seama. Păi în Motru o garsonieră costă 500 de milioane“, a spus Alin Mişcodan, consilier PP-DD. Acesta este completat de consilierul judeţean Aurel Slapciu, care spune că: „stau de o viaţă în Motru, dar e prima dată când primarul dă fasole şi ciolan de 1 Decembrie. Totul în scop electoral“.

Hanu spune că l-a ajutat Ponta

Primarul Dorin Hanu confirmă că nu a mai dat până acum fasole şi cârnaţi pe 1 Decembrie, dar spune că de data aceasta are bani. „Nu mi-a părut normal, ca tocmai noi, cei din Motru, să nu facem o zi festivă de 1 Decembrie. La Târgu Jiu se face de ani de zile şi dacă tot nu mai avem datorii, pentru că domnul Victor Ponta ne-a ajutat să ni le achităm, de ce să nu fac. Ei interpretează în scop electoral. Eu nu fac asta pentru voturi. Poate să vină cine vrea. Să vină şi ei dacă vor. Şi sigur vin, că nu cred că pierd ocazia“, a spus Hanu, care a declarat că cel mai probabil oamenii vor fi primiţi la cantina oraşului.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: