Acuzaţii grave la adresa directorului Direcţiei Sanitare Veterinare

Un fost angajat al Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj, Constantin Lemnaru, scoate la iveală o serie de nereguli din interiorul instituţiei. Lemnaru a ieşit la pensie în urmă cu puţin timp şi a decis să vorbească despre „acţiunile“ directorului Ion Iliuţă. Acesta este acuzat că-şi tratează foarte urât angajaţii, în afară de cei „care-i lustruiesc pantofii“. Iliuţă a răspuns acuzaţiilor şi a spus că nu-şi jigneşte angajaţii, ci doar vorbeşte mai tare.

Peremistul Constantin Lemnaru a aşteptat să iasă la pensie pentru a spune ce are pe suflet vis-a-vis de activitatea sa la Direcţia Sanitar Veterinară Gorj, instituţie condusă de Ion Iliuţă. Lemnaru a făcut o serie de acuzaţii grave la adresa lui Iliuţă. Pe lângă faptul că-şi jigneşte angajaţii, Lemnaru a spus că Iliuţă nu recunoaşte unele controale pe care tot el le comandă. „Au fost situaţii când te trimitea într-un control şi apoi nu mai recunoştea pentru că rezolva cu comercianţii. Ne jignea de faţă cu comercianţii“, a declarat Lemnaru, care a adăugat că procesele verbale de la controale nu au valoare.

Iliuţă şi sutele de ciufuţi

Ion Iliuţă are în subordinea sa sute de asistenţi şi medici veterinari. Acesta spune că aceşti oameni îşi fac treaba pentru că aşa sune legea, şi că el nu-i jigneşte, ci doar vorbeşte mai tare. În schimb, fostul său angajat Lemnaru spune că Iliuţă îi numeşte pe oamenii săi „ciufuţi“. Ciufut este şi Lemnaru, care nu a scăpat de gura directorului. Supărat pe acesta, a depus o adresă la liderul de sindicat Valeriu Diaconu. „Acolo nu este sindicat. Diaconu Valeriu, sindicalistul şef, este prieten cu directorul. Am fost şi eu în situaţia asta, şi pe mine m-a jignit şi am mers să fac o adresă către liderul de sindicat. Mi-a spus că trebuie să vorbească cu directorul şi nu s-a întâmplat nimic, a rămas cum a spus directorul“, a spus Lemnaru.

Medicul veterinar Valeriu Diaconu, lider de sindicat la DSV, a declarat că a primit o adresă de la asistentul veterinar Lemnaru, dar nu a putut face nimic pentru el. „Eu nu ştiu, nu am auzit de aceste jigniri. Domnul Lemnaru a depus o adresă referitoare la nişte sporuri, tichete. El era angajat pe perioadă determinată, a fost pe perioadă nedeterminată, dar a renunţat ca să fie consilier local şi după o hotărâre de guvern cei de pe perioadă determinată nu au putut lua acele sporuri. Douăzeci au fost în situaţia asta. Nu am avut ce să fac“, a Valeriu Diaconu.

ACUZAŢII

Lemnaru spune că la DSV este dictatură. „DSV este sub dictatură. Îi face pe oameni nesimţiţi dacă se duc în control la unităţi unde directorul nu e de acord şi-i trage pe dreapta. Le spune ciufuţi şi alte cuvinte urâte“. Iliuţă i-a răspuns fostului angajat.Nu avem focare de boală şi toxiinfecţii alimentare, ceea ce poate spune ceva despre munca mea în cei şapte ani. Nu ştiu care sunt jignirile pe care i le-am adus d-lui Lemnaru. Nu jignesc pe nimeni, vorbesc cu voce tare. Medicii şi asistenţii îşi fac treaba pentru că aşa spune legea“, a spus Iliuţă.

„Din cauza lui Iliuţă m-am pensionat, deşi eram cel mai vechi angajat al Direcţiei, din 74“

Constantin Lemnaru

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: