Acuzațiile aduse foștilor șefi ai Direcției Silvice încep să se prescrie

Un dosar instrumentat de procurorii anticorupție de la Craiova cu ani de zile în urmă și uitat de mai toată lumea se află în continuare în faza de judecată la instanța de fond, la Judecătoria Drobeta Turnu Severin, acolo unde, până să apuce să dea o sentință care să rămână de bază, magistrații încep să constate că o parte din acuzații se prescriu odată cu trecerea termenelor din acest proces.

Ancheta îi vizează pe foștii șefi ai Direcției Silvice Târgu Jiu Costel Bobic și Gheorghe Tănase, trimiși în judecată pentru  modul în care ar fi intrat în posesia unor locuințe de serviciu care, inițial, aparțineau unității pe care au condus-o în urmă cu aproape un deceniu.

”Admite cererea inculpatului Tănase Gheorghe şi constată intervenită prescripţia specială a răspunderii penale pentru infracţiunea prevăzută şi pedepsită de art. 291 C.p. combinat cu art. 17 lit.c) şi art. 18 alin.1 din Legea nr. 78/2000 în ceea ce priveşte înscrisul reprezentat de Hotărârea nr. 39 a Comitetului Director. În temeiul art. 13 alin.1 C.p.p., admite cererea inculpatului Tănase Gheorghe de continuare a procesului penal în ceea ce priveşte infracţiunea prevăzută şi pedepsită de art. 291 C.p. combinat cu art. 17 lit.c) şi art. 18 alin.1 din Legea nr. 78/2000 relativă la înscrisul reprezentat de Hotărârea nr. 39 a Comitetului Director”, a decis acum instanța de la Severin, procesul judecându-se aici după ce inculpații au cerut strămutarea lui.

Judecătoria de la Drobeta Turnu Severin a pronunțat un prim verdict în acest dosar, dar sentința a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, iar magistrații de acolo au decis reluarea procesului de la zero, iar dosarul se află și acum cam în aceiași fază. Ancheta a început în 2007, dar de abia peste vreun an se poate vorbi de o sentință la instanța de fond, iar despre una finală…greu de spus pentru că până atunci probabil se vor prescrie toate acuzațiile, iar faptele care li se impută celor doi foști șefi ai pădurarilor din Gorj nu vor mai interesa pe nimeni la acel moment, indiferent de verdictul instanțelor.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: