Adevărata oală cu mii de sarmale „record” a fiert la Odorheiul Secuiesc

Un reprezentant al Cărții Recordurilor a omologat la sfârșitul săptămânii trecute cele mai multe sarmale fierte vreodată într-o singură oală, lucru pe care l-au încercat luna trecută și reprezentanții autorităților din Târgu Jiu. Recordul a fost înregistrat la Odorheiul Secuiesc, acolo unde peste 27.000 de sarmale au fost frumos aranjate într-o oală de inox, care, spre deosebire de cea de la Târgu Jiu, chiar semăna cu o oală din oricare bucătărie, fiind special concepută pentru evenimentul respectiv. Sarmalele au fost împachetate în caserole la Gheorgheni și transportate apoi la Sala Sporturilor din Odorheiul Secuiesc, unde o macara și un trailer au asigurat transportarea oalei cu un diametru de 3 metri și o înălțime de 70 cm, capacitatea sa fiind de aproape cinci metri cubi.

Nu mai puțin de 14 bucătari profesioniști au lucrat la rețeta sarmalelor record, la împachetatul acestora în foile de varză implicându-se 250 de voluntari împărțiți în 24 de echipe, aceștia provenind din județele Mureș, Covasna, Brașov și Harghita. În ceea ce privește cantitățile folosite, acestea sunt impresionante, fiind mult mai mari decât cele folosite luna trecută la Târgu Jiu pentru cele 10.000 de sarmale fierte în centrul orașului. "Am folosit 780 de kilograme de carne, slănină afumată şi slănină simplă, 156 de kilograme de ceapă, 117 kilograme de orez, cinci kilograme de usturoi, cimbru şi condimentele obişnuite la sarmale, sare, piper, aproximativ 20 de kilograme de boia de ardei şi cam trei tone de varză murată. Reţeta folosită este cea tradiţională, a bunicilor", a spus unul dintre organizatori.

Recordul celor care au fiert 27.104 sarmale în aceiași oală a fost omologat oficial și a devenit noul record la nivel mondial, până acum un bucătar sârb reușind să fiarbă puțin peste 10.000 de sarmale într-o oală. La fel ca și cele de la Târgu Jiu, și cele de la Odorheiul Secuiesc au fost donate centrelor de copii și căminelor de bătrâni din cele patru județe din care proveneau voluntarii implicați în acțiunea respectivă.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: