Adevărurile lui Ponta

Ponta poate rămâne premier până anul viitor, moţiunea de cenzură a PNL din această sesiune parlamentară fiind una ratată. Previzibil, de altfel. Uşor surprinzător a fost discursul lui Ponta, tupeist până la extrem pentru un politician trimis în judecată pentru grave fapte de corupţie. Deşi a avut o doză mare de nesimţire, Ponta a spus şi câteva adevăruri. Nu a recunoscut că ceea ce a făcut el cu Şova la Turceni şi Rovinari a fost jaf din banul statului. Noi ştim însă că a fost jaf, o ştiu şi procurorii. Ponta a spus însă ce exact ce a făcut Şova la Turceni şi Rovinari a făcut şi casa de avocatură a şefei de la PNL, Alina Gorghiu, la alte companii de stat. Şi Ponta a început să înşire: 25.000 de euro, 10.000 de euro, 6.000 de euro, 15.000 de euro, din nou 10.000 de euro, tot pe consultanţă juridică, doar că la alte companii de stat. Şi Ponta a mai spus ceva, că şeful AVAS, cel care păstorea în anii 2007-2008 companiile de stat, era liberalul Theodor Atanasiu.

Pentru cine a uitat, contractele pentru aşa-zisa consultanţă juridică au fost date într-o perioadă în care PNL şi PSD au furat împreună. PNL avea guvernare minoritară, premier fiind Tăriceanu, fiind susţinut din umbră de PSD. Susţinere plătită cu contracte de la stat. Poate că procurorii ar trebui să ia ameninţările strecurate de Ponta în discursul de ieri din parlament şi să facă un nou dosar penal, să afle câţi bani au împărţit la acea vreme Tăriceanu şi Atanasiu şi la cine au mai ajuns, în afară de Ponta, Şova şi Gorghiu.

Ponta le-a mai spus parlamentarilor să aibă grijă, că au şi ei dosare penale sau vor urma la rând. Cu alte cuvinte, nu mă daţi pe mine pe mâna justiţiei, că vă vine şi vouă rândul. Ponta i-a spus chiar explicit Alinei Gorghiu că şi''alte doamne au crezut că dacă au protecţie nu o sa pateasca niciodata nimic'', făcând desigur referire la Elena Udrea. Au urmat ameninţări voalate şi la adresa lui Cătălin Predoiu. “... il aud pe domnul Predoiu, fost candidat la Buzau in 2008, vorbind despre legalitate si statul de drept si despre cum o sa-i ia pe PSD-isti dubele. Mai tineti minte cine zicea chestia asta? Cred ca domnul George Scutaru, tot de la Buzau. Poate aude totusi domnul Predoiu", a spus Ponta, făcând referire la faptul că Scutaru a fost trimis în judecată pentru folosirea de bani negri în campanie.

Ponta a spus practic că politicienii de toate culorile au furat împreună sau pe rând de-a lungul timpului. Prin acest discurs, Ponta a vrut să le atragă atenţia parlamentarilor că mulţi dintre ei sunt corupţi şi că, dacă nu se coalizează, riscă să intre rând pe rând la puşcărie.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: