Adina Amzucu, campioană naţională la triatlon

Una dintre cele mai promiţătoare atlete ale clubului Pandurii Târgu Jiu, Adina Amzucu, a reuşit să confirme încrederea antrenorilor la doar 11 ani. Adina Amzucu s-a clasat pe locul I la Campionatele Naţionale rezervate copiilor în proba de triatlon, reuşind să devină pentru prima dată campioană naţională a României.

Sportiva clubului Pandurii Adina Amzucu a reuşit ieri să devină campioană naţională în proba de triatlon la copii. În vârstă de doar 11 ani, Adina a început atletismul de doar trei luni sub supravegherea antrenorului Ion Bură care a convocat-o la grupa de performanţă a clubului deşi nu făcuse până acum sport. Aflată la prima sa participare la un campionat de o asemenea anvergură, Adina s-a clasat pe locul I la triatlon, o probă la care s-a calificat în urmă cu o lună la o selecţie care a avut loc la Vâlcea, atunci având cel mai bun timp din ţară la această probă.

Adina a concurat la 50 m, săritură în lungime şi 600 de metri totalizând 1538 de puncte şi intrând în posesia medaliei de aur după ce a câştigat detaşat proba. „A realizat un punctaj foarte bun pentru această categorie de vârstă la triatlon. E un mare talent pentru că a devenit campioană naţională deşi s-a apucat de atletism doar în luna martie”, a declarat antrenorul sportivei, Ion Bură, precizând că Adina Amzucu ar fi putut concura şi la alte probe cu succes: „Ar fi putut să câştige şi alte probe dar nu avea voie să participe decât la una singură. Are calităţi excepţionale şi îi prevăd un mare viitor”. În absenţa antrenorului Bură, aflat acum în cantonament cu o Altă sportivă, Laura Popescu, la Piatra Arsă, sportiva s-a prezentat la concurs sub îndrumarea antrenorilor Viorica Dima şi Ionuţ Bură

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: