Adio primul pachet de performanţă la CEO!

Minerii şi energeticienii nu vor lua primul pachet de performanţă, cel care conţine 50% din prima de combustibil şi care se ridică la circa 1000 de lei de persoană. În plus, cei 19.000 de salariaţi nu vor mai primi nici cotele de cărbune sau energie.

Potrivit Contractului Colectiv de Muncă, acest pachet de performanţă s-ar da doar în condiţiile în care CE Oltenia ar fi vândut, până la 1 august, 9 TerraWatt. Ori, potrivit directorului general al Diviziei Miniere, Daniel Antonie, compania a vândut până acum 5 TW.

Aceeaşi soartă ar putea-o avea minerii şi energeticienii şi în octombrie, când vine vremea plăţii celui de-al doilea pachet de performanţă. Acesta se va da doar dacă CE Oltenia va vinde 15 TW. Dar, prevederile CCM-ului nu sunt clare la acest pachet. Se spune că este constituit dintr-o primă de performanţă necuprinsă în anexele contractului de muncă şi nu este specificată nici suma. În final, al treilea pachet de performanţă va fi eliberat doar dacă CEO  va produce şi  vinde 17 TW până la data de 30 noiembrie 2013, iar salariaţii pot primi 50% din cota de combustibil, prima jubiliară şi adaosul pentru sărbătorirea Crăciunului.

În acelaşi timp, minerii nu vor primi cota de cărbune, iar energeticienii nu vor mai primi câte 100 de lei pe lună. Liderul de sindicat de la Peşteana, Dan Pârvulescu, spune că nu înţelege de ce conducerea CE Oltenia nu vrea să le dea minerilor de la fosta SNLO cota de cărbune. „Dacă conducerea ţine puţin la salariaţi le va da această costă de cărbune. Oricum, pe ei nu-i costă nimic, este vorba despre o cantitate de cărbune în natură. Avem depozitele pline, dar nici nu trebuie să dea din depozit“, a declarat Pârvulescu.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: