Administraţia CE Oltenia reduce mijloacele de transport pentru salariaţi

Odată cu scăderea numărului angajaţilor CE Oltenia, după disponbilizarea celor circa 2000 de angajaţi, administraţia vrea să reducă şi mijloacele de transport prin care este asigurată deplasarea salariaţilor de la muncă spre localitatea de domiciliu şi invers. În perioada următoare vor avea loc întâlniri între sindicate, directorii subunităţilor şi şefi din conducerea administrativă pentru a stabili ce curse vor fi scoase şi care vor fi păstrate. Sunt situaţii în care directorii de unităţi au cerut scoaterea unor mijloace de transport.

O primă întâlnire de acest gen a avut loc joi, 4 iunie, la Motru. Şefii din administraţia CE Oltenia spun că este vorba de o optimizare a transportului în cadrul companiei şi că vor avea astfel de discuţii în toate subunităţile. Practic şefii de la complex vor face propuneri care vor fi discutate cu sindicaliştii şi directorii de cariere şi sucursale, astfel încât autobuzele să nu mai plece aproape goale. „Pe fiecare zonă începând de astăzi sunt analizate posibilităţile de optimizare a transporturilor. Nu este vorba de o reducere a traseelor, ci de o contopire a traseelor. Au plecat oameni, avem număr mai mic de personal, pe autobuz spre exemplu, numărul de navetişti este la jumătatea capacităţii autobuzului. Facem o analiză, astăzi la Motru, vineri la Jilţ. Şi continuăm săptămâna următoare pe zona Rovinari şi Craiova. E o comisie dispusă de directorul general cu reprezentanţii de la Comercial, de la Administrativ, din toate zonele, sucursalele, şi vom continua în aşa fel încât în data de 29-30 iunie să avem un raport final privind posibilităţile de optimizare a transportului la nivelul complexului”, a declarat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.

Ion Ruşeţ a spus că, indiferent de ce vor stabili cu sindicatele, nu se pune problema ca vreun salariat să nu aibă cu ce să meargă la serviciu sau cu să se întoarcă acasă. „E posibil să avem mai puţine curse pentru că avem şi mai puţini salariaţi. Din câte ştiu, Sucursala Turceni propune reducerea cu două autocare şi două autobuze. Cu privire la acest lucru trebuie să fie consens. Nu putem să facem o chestiune de optimizare fără un consens cu sindicatele. Nu se pune problema să rămână personalul fără transport. Avem un Contract Colectiv care trebuie respectat”, a mai spus Ruşeţ.  

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: