Administraţia CEO trimite mii de salariaţi TESA în producţie

Complexul Energetic Oltenia are un număr de 4.600 de angajaţi la birouri. Ieri, administraţia a făcut prima propunere rezonabilă de la începerea negocierilor pentru un contract de muncă unic în companie, dar greu de realizat. Prezent la negocieri, Laurenţiu Ciurel a propus, potrivit sindicalistului Constantin Creţan, reducerea la aproape jumătate a personalului tehnico-economic. Mai mult, Ciurel a constatat şi că în CEO sunt prea mulţi directori, iar salariile lor sunt prea mari. Comisia de negociere revine la discuţii de luni.

Din cei 19 mii de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, 4.600 stau în birouri! Că şefii şi directoraşii din CEO nu mai au loc în birouri se ştia, dat fiind că această companie a achiziţionat un nou sediu pentru mutarea a 200 de angajaţi, dar şi acela e insuficient.

Mai mult, după atâţia ani de opoziţie, USL a avut câteva zeci de oameni de răsplătit pentru aşteptarea lor, iar birourile de la companie sunt neîncăpătoare. Dacă în prima zi de discuţii de după sărbători, administraţia propunea reducerea cu 35% a facilităţilor angajaţilor CE Oltenia, iar sindicatele nu au acceptat, ieri s-au schimbat datele problemei.

Ciurel, supărat pe 4000 de angajaţi

Potrivit sindicalistului Constantin Creţan, Laurenţiu Ciurel a promis armonizarea salariilor pentru personalul din producţie! Interesantă schimbare de poziţie, mai ales că acum ceva vreme declara că primii pe listă la uniformizarea salariilor vor fi angajaţii TESA unde diferenţele de venituri sunt mai mici! Mai mult, cei care vor avea parte de reduceri vor fi chiar cei de la TESA. „Din nou ne-am certat, au fost nişte probleme. A venit şi domnul director general şi a spus că se armonizează salariile pentru personalul direct productiv. Chiar am apreciat foarte mult că domnul general a spus că sunt 100-150 de directori şi că sunt mult prea mulţi. Avem 4.600 de angajaţi TESA. Sunt prea mulţi“, a declarat Creţan. Întrebat care ar fi soluţia pentru rezolvarea problemei referitoare la numărul mare de angajaţi care se plictisesc în birouri, Creţan a spus: „Să-i trimită în producţie sau chiar disponibilizaţi. Sunt prea mulţi şi foarte mulţi angajaţi în ultimii ani pe criterii politice“.

Facilităţile rămân doar pentru cei care muncesc

Conducerea CEO doreşte diminuarea primelor, dar şi tăierea din ajutorul de înmormântare, de naştere, cotei de energie şi cărbune, dar şi reducerea valorii biletelor de odihnă. „La CEO nu va mai fi plătită nemunca şi de aceea am hotărât reaşezarea sporurilor şi adaosurilor“, a declarat directorul de resurse umane Ion Răuţ. Acesta a fost completat de Creţan, acesta menţionând că, deşi marţi se discuta despre reducerea sporurilor şi primelor cu 35%, ieri s-a luat în calcul micşorarea acestora doar în cazul TESA. „Facilităţile rămân pentru tot personalul din producţie. Dar, nu o să se mai dea spor de conducere, doctorat şi ce mai au cei din birouri“, a spus Creţan.

SALARII

Se va umbla şi la salariile directorilor, dat fiind că unele dintre acestea ajung la 200 de milioane de lei vechi. Spre exemplu, Laurenţiu Ciurel are un salariu plafonat la 4.600 de lei, iar un director de exploatare minieră 16. 000 de lei.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: