Adolescent condamnat pentru tentativă de omor

Puștiul de 16 ani care a înjunghiat un tânăr, pe o stradă din Târgu Jiu, și-a aflat pedeapsa. Adolescentul va ajunge într-un centru de reeducare, pe o durată de 2 ani, pentru tentativă de omor. Incidentul a avut loc în toamnă.

Cu câteva ore înainte de conflict, adolescentul fusese amendat pentru scandal, cu suma de 300 de lei, pentru că făcea gălăgie cu niște prieteni cu care consuma alcool. Tânărul înjunghiat încercase să îi convingă pe cheflii să nu mai facă atâta hărmălaie. Victima a ajuns la spital, primind patru lovituri de cuțit în spate.

„(...) deduce din măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ perioada cât inculpatul s-a aflat în stare de reţinere şi arestare preventivă, respectiv de la 11.09.2019 la zi. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat după rămânerea definitivă a hotărârii”, a decis, luni, Tribunalul Gorj.

Totodată, părinții minorului vor trebui să achite părții vătămate, un tânăr de 24 de ani, daune morale în sumă de 40.000 lei. Tot ei vor trebui să plătească și peste 15.000 lei, cheltuieli judiciare, de acordare asistență medicală și spitalizare.

Adolescentul rămâne în arest preventiv. Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 1,861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: