Adolf Mureşan: Creţan nu are nicio funcţie în Federaţia Univers!

Liderul de sindicat Constantin Creţan continuă să mintă şi să afirme că are funcţie în conducerea Federaţiei Univers. Preşedintele Federaţiei Univers, Adolf Mureşan, a declarat, din nou, pentru Pandurul că gorjeanul Constantin Creţan nu are nicio funcţie în organizaţia sindicală. Acesta spune că liderul Creţan a adus în organizaţia sindicală 500 de membri, iar la funcţia de vicepreşedinte poţi aspira atunci când ai 8.000 de membri.

Liderul Constantin Creţan nu recunoaşte faptul că a inventat diverse funcţii pe care le-ar deţine în Federaţia Univers. Acesta a declarat acum o săptămână că a fost ales prim-vicepreşedinte al Federaţiei, lucru negat de preşedintele Adolf Mureşan. Ieri, la Radio Infinit, Creţan a „lămurit“ situaţia sa din federaţie. A minţit din nou. „Eu sunt vicepreşedinte al Federaţiei Univers din momentul afilierii la această organizaţie, aşa prevede statutul. Iar funcţia de prim-vicepreşedinte o am pe filiala locală de aici pentru că aşa-i structurată federaţia. (...) Nu, e o speculaţie pur şi simplu. Sunt prim-vicepreşedinte pe filiala de aici, pe zona asta, care se ocupă de energie şi minerit pe Oltenia şi Valea Jiului“, a declarat Constantin Creţan.

Azi este vicepreşedinte, nu prim-vice

Contactat telefonic, preşedintele Federaţiei Univers, Adolf Mureşan, explică, din nou, că marele lider de sindicat este nimic în conducerea federaţiei. „V-am mai spus. El răspunde de minerii din zona aia, din cadrul organizaţiei lui. Dânsul s-a afiliat la noi cu 500 de membri, iar pentru asta nu poţi fi vicepreşedinte. A venit întâi cu o sută de membri şi apoi a mai adus vreo trei sau patru sindicate“, a declarat Adolf Mureşan, oarecum surprins de faptul că un sindicalist îşi atribuie o funcţie pe care nu o are.

Creţan insistă cu minciuna şi spune că a dus 700 de membri şi că odată cu afilierea sindicatului său devine vicepreşedinte. „Eu nu eram la negociere dacă nu eram vicepreşedinte (...). La filiala judeţeană sunt prim-vicepreşedinte. Am două funcţii de fapt, una în Biroul Executiv, sus, prin afilierea celor 500, adică 700 de membri. Din momentul afilierii de anul trecut eu sunt vice şi am fost confirmat din nou vicepreşedinte pentru că toţi liderii care depăşesc 500 de membri sunt vicepreşedinţi în acel organism“, a declarat Creţan.

Preşedintele Adolf Mureşan a precizat că gorjeanul nu a participat la negocieri în calitate de vicepreşedinte, ci pentru că i-a dat reprezentativitate, fiind nominalizat de membri de sindicat din Gorj. „În zona aia poate să fie prim-vicepreşedinte, preşedinte, dar nu în relaţia cu federaţia noastră. Domnul Creţan acum s-a afiliat, poate la Congresul următor, dar cu 500 de oameni nu poţi fi vicepreşedinte, eu am vicepreşedinţi cu 7-8000 de membri“, a menţionat acesta, adăugând că statutul organizaţiei sindicale nu prevede că oricine se afiliază cu minim 500 de membri să aibă funcţia de vicepreşedinte.

În final, Creţan clarifică un singur lucru: „Mai mare este funcţia de vicepreşedinte la Federaţie, decât de prim - vicepreşedinte la organizaţia locală“. 

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: