Adrian Năstase vorbeşte despre necesitatea unor alegeri anticipate

Declaraţii surprinzătoare făcute joi seara de fostul premier Adrian Năstase, la poarta penitenciarului, după ce a fost eliberat condiţionat. Năstase a precizat că nu are voie să voteze sau să candideze, nici să ocupe funcţii publice, dar crede că ar putea fi consultant politic. Năstase a vorbit despre necesitatea ca România să aibă şi o putere legislativă, în afara celei executive şi celei judecătoreşti, dar crede că pentru asta ar fi nevoie de alegeri parlamentare anticipate anul viitor. Acesta şi-a felicitat fiul că nu a dat curs ofertelor politice, dar crede că el personal îşi va putea asuma un rol de consultant, ba chiar ar putea face contracte cu televiziunile pentru a face analize politice.

Adrian Năstase a fost ca de obicei ironic şi uşor arogant, semn că cele două condamnări executate nu l-au schimbat foarte mult. Acesta a mai spus că, dacă justiţia a stabilit că în România nu mai este util, ar putea să dea curs ofertelor primite de la mai multe companii multinaţionale, ba chiar şi a unui guvern străin. „Nu mă întrebaţi care, că nu vă spun”, a spus fostul premier.

Năstase a mai vorbit, joi, la ieşirea de la Jilava, despre necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, a votului pe liste pentru profesionalizarea Parlamentului, despre amnistie fiscală, graţiere, şi a subliniat că penitenciarul, cum este acum, e o instituţie depăşită. "Am rămas acelaşi. Încercările din ultimii ani cred că m-au întărit", a spus Năstase, adăugând că are nevoie de timp pentru a-şi contura proiectele pentru viitor. El a mai spus că vrea să stea cu familia, dar şi că are "diverse idei extravagante", pe care însă nu le dezvăluie acum jurnaliştilor şi nici nu ştie dacă le va dezvălui. "În ultimii 10 ani aţi dus-o foarte bine fără mine, în ultimii trei ani şi mai bine", a mai spus Năstase. (A.A.)

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: