Adrian Streinu-Cercel a demisionat de la Ministerul Sănătăţii

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel a demisionat, marţi, din funcţie, la mai puţin de o lună de la numire, el declarând că este o decizie personală.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la o întâlnire cu presa locală, că afirmaţiile secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel prăvăleau apocalipsa peste România, impunând importul de vaccin antigripal, însă acesta nu este necesar, existând un milion de doze la Institutul Cantacuzino. "M-a alertat declaraţia secretarului de stat Streinu-Cercel, care prăvălea apocalipsa peste România şi impunea importul imediat de vaccin antigripal. România nu va importa niciun vaccin, avem în acest moment la Institutul Cantacuzino un milion de doze, iar în zece zile putem avea încă un milion. Doar opt ţări din Europa produc acest vaccin, iar România este una dintre ele", a spus şeful statului

Ministerul Sănătăţii a renunţat la achiziţionarea a un milion de doze de vaccin de la producători externi pentru că ar ajunge în România în primul trimestru din 2010, iar autorităţile ar fi avut nevoie de ele acum pentru imunizare, până la realizarea produsului autohton, a anunţat, luni, Adrian Streinu Cercel, după ce iniţial declarase că Ministerul Sănătăţii a trimis, vineri, cereri la patru producători agreaţi de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMEA) pentru un milion de doze de vaccin AH1N1.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: