Aerul din Târgu Jiu, "poluat" din cauza unei defecțiuni

Pentru a doua zi consecutiv, aerul din Târgu Jiu apare pe monitorizările de specialitate ca fiind cel mai poluat din țară. Joi, după ce jurnalistul Narcis Daju a tras un semnal de alarmă, cei de la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj au spus că este vorba de o defecțiune la analizatorul de la stația de monitorizare, din cauza unei întreruperi a alimentării cu energie electrică.

„Vă aducem la cunoștință că valorile înregistrate la indicatorul PM10 (pulberi în suspensie – fracțiunea PM10) în intervalul 11.11.2020 ora 15,00 – 12.11.2020 ora 10,00, s-au datorat funcționării necorespunzătoare a analizorului aferent Stației de monitorizare GJ-1, Târgu-Jiu. Defecțiunea s-a produs din cauza întreruperii temporare cu energie electrică a alimentării analizorului menționat. În urma intervenției operatorului local, situația s-a remediat. Menționăm că măsurătorile efectuate în paralel, pentru acest indicator, prin metoda de referință (gravimetrică), pentru aceeași perioadă, au relevat valori care se încadrează sub valoarea limită admisă (50µg/m3) în conformitate cu Legea 104/2011privind calitatea aerului înconjurător“, a transmis APM Gorj.

Situația s-a menținut însă și vineri. "Si azi avem cel mai prost aer din țară, la Targu Jiu!!! Ieri, Agentia pentru Protectia Mediului a emis un comunicat in care a mințit că se defectase nu stiu ce senzor, si că de fapt aerul a fost foarte bun. Al dracu de senzor, iar se strică!", a transmis Daju pe pagina de socializare.

Vizualizări: 1,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: