Afaceristul Drăgoi s-a dorit în libertate

Omul de afaceri Victor Drăgoi, fost patron la Akybud Prod SRL, cea mai mare firmă care exporta miere românească, a contestat în instanță pedeapsa de 3 ani decisă anterior de judecători, sperând că va fi pus în libertate de către judecători, în baza prevederilor Noului Cod Penal. Alți deținuți au avut șansa de a redeveni liberi cu ajutorul noilor prevederi legale, dar nu și Drăgoi, căruia i-a fost respinsă ieri cererea. E drept că sentința nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 3 zile, dar șansele sunt destul de mici pentru a obține o anulare a pedepsei decise anul trecut.

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins lui Drăgoi, în toamnă, recursul pe care l-a formulat la o sentință a Curții de Apel Craiova, care îl condamna pe el și pe partenera lui de afaceri Anca Constanța Buluz, la câte 3 ani de închisoare, asta după ce, pe fond Tribunalul Gorj decisese ca ei să fie condamnați cu suspendare. Dosarul a fost instrumentat însă de Direcția Națională Anticorupție, iar procurorii DNA au prezentat suficiente probe încât să obțină condamnarea celor doi. Aceștia au ajuns din cei mai mari exportatori de miere în niște persoane obligate să stea după gratii după ce au falsificat niște acte în baza cărora au păcălit o bancă românească cu aproape 1,8 milioane de euro.

Tunul i-a costat scump, mai ales pe Buluz, care plătise la Curtea de Apel Craiova un grefier care să îi asigure o pedeapsă și mai blândă, lucru care nu s-a mai întâmplat, pe fir intrând din nou procurorii DNA, femeia de afaceri alegându-se, astfel, cu un nou dosar penal, aflat în curs de judecată pe la instanțele din țară. Săptămâna trecută și Buluz a contestat executarea pedepsei de 3 ani și speră să fie lăsată liberă, dar procesul ei este programat să aibă loc de abia săptămâna viitoare, timp în care instanțele vor da un verdict final în cazul partenerului său Victor Drăgoi.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: