Afişul obligatoriu pentru toate spaţiile comerciale

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că au intrat în vigoare noile prevederi ale legii privind apărarea împotriva incendiilor, care impun afişarea unor panouri de înştiinţare pe clădirile şi spaţiile publice din categoria comerţ, cultură şi turism, care nu deţin autorizaţie de securitate de incendiu.

Beneficiarii acestor construcţii publice au obligaţia să realizeze şi să amplaseze în dreptul intrărilor panouri de înştiinţare, tipărite cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roşie, pe fundal alb, având conţinutul: „Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu”.

„Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancţionarea contravenţională cu amendă în cuantum de până la 5.000 de lei. Construcţiile publice care vor trebui să afişeze panourile de înştiinţare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori şi pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranţă pentru prevenirea incendiile”, anunţă ISU Gorj pe pagina de socializare. (A.A.)

Vizualizări: 1,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: