Șeful Salvamont Gorj, o săptămână la ruși

Sabin Cornoiu conduce în aceste zile delegaţia care reprezintă România la o întrunire internaţională a salvatorilor montani din câteva zeci de state, discuţiile purtându-se tocmai în Caucaz, la Rosa Khutor. Șeful Salvamont Gorj este și șeful Salvamont România, iar în această calitate el este în fruntea delegaţiei ce include câte doi membri din cinci judeţe montane din ţara noastră.

Argeșul, Hunedoara, Mureșul, Covasna și Gorjul reprezintă România la Congresul Internaţional de Salvare pe pârtiile de schi, care este organizat în Rusia de Federaţia Internaţională a Patrulelor de Schi și Serviciul de Salvare Montană din Rusia.

„Delegaţia României va prezenta lucrarea «Salvatorul montan profesie, certificare, calificare», ţara noastră fiind recunoscută şi apreciată pentru cadrul legislativ foarte bun şi complet asigurat activităţii de salvare montană, pentru soluţia găsită de desfăşurare a activităţii în structură mixtă, angajaţi şi voluntari, pentru sistemul de formare profesională precum şi ca prima ţară europeană care a reuşit reglementarea acestei profesii la nivelul UE. Congresul reprezintă o oportunitate deosebită pentru salvamontiştii români de a intra în contact, prin delegaţia participantă, de a face schimb de informaţii şi de experienţă, cu asociaţii naţionale de salvare montană şi pe pârtii de schi, organizaţii profesionale sau institute de cercetare în domeniul salvării montane de pe toate continentele”, arată Salvamont România într-o informare cu privire la deplasarea în Rusia a delegaţiei României. 

Vizualizări: 382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: