Află ce vor elevii şi părinţii de la noua lege a educaţiei

Elevii vor să studieze mai puţine materii la şcoală, iar părinţii mai puţini elevi în clase. De asemenea, mulţi dintre elevi se plâng de eternele schimbări din educaţie, care au loc de fiecare dată când la conducerea Ministerului Educaţiei este numit un nou ministru. Acestea sunt doar o parte dintre nemulţumirile care au ieşit la iveală în timpul dezbaterilor ce au avut loc asupra proiectului de Lege al educaţiei.

„De fiecare dată se schimbă evaluările, materiile care sunt cuprinse în aceste evaluări încât nu mai ştim la ce să ne pregătim. Este o întreagă bulversare a sistemului de învăţământ”, se plânge Daniel, elev la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Prezent la o astfel de dezbatere ce a avut loc în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, viceprimarul oraşului Turceni, Dumitru Gâlceavă a declarat că elevii de liceu din Turceni au ridicat problema materiilor şcolare, care sunt multe şi stufoase. „Am avut o întâlnire cu elevi de clasa a XII-a de la liceu care au ridicat problema materiilor şcolare. Foarte multă materie, foarte multe materii, foarte încărcate. Terminăm liceul şi în slalomul acesta printre materii un volum cunoştinţe solid şi serios nu am putut dobândi. Se mai plângeau de modul învechit de predare. Sunt profesori unde nu pricepem nimic la ei. Toată lumea spune că se mai aerisesc şi se mai îmbunătăţesc, dar eu văd că aceeaşi problemă a rămas în continuare”, a susţinut Dumitru Gâlceavă.

Părinţii vor clase cu puţini elevi

Legea Educaţiei, din punctul de vedere al părinţilor vine cu lucruri bune şi cu lucruri ce ar putea fi îmbunătăţite. Din punctul acestora de vedere, nu cu materiile este ceva în neregulă la şcoală, ci faptul că sunt prea mulţi elevi în clasă. „Mă refer aici la partea de evaluare a elevilor, la partea de concentrare pe elev, pe care eu aş amenda-o puţin la modul că îmi doresc mai puţini elevi într-o clasă. În momentul de faţă clasele sunt foarte aglomerate şi nu cred că în 45 de minute un profesor sau un învăţător poate să lucreze cu 30 de elevi. Consider că 20 de elevi sunt suficienţi într-o clasă pentru ca o clasă de elevi să îşi poată desfăşura orele în mod normal”, susţine Adrian Lelius. De asemenea, acesta a mai susţinut că nu este normal ca evaluările să se schimbe frecvent, de la un an la altul.

„Nu sunt multe materii, ci evaluările trebuie stabilite foarte bine. Este corect ca un copil în momentul în care intră în clasa a cincia să ştie care sunt evaluările care le parcurge până la ieşirea din clasa a VIII-a sau eventual de clasa a IX-a şi acelea să rămână fixe până când va ieşi el de pe băncile şcolii”, concluzionează acesta.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: