Află cum poţi deveni poliţist

A început recrutarea tinerilor care vor să urmeze o carieră în poliţie. În fiecare zi de luni, marţi şi joi, tinerii pot să se înscrie pentru examen dacă îndeplinesc condiţiile impuse Deşi ieri a fost cea de-a doua zi de înscriere, aproximativ 100 de tineri au venit să-şi depună dosarele pentru Academia de Poliţie „Alexandru Iona Cuza, dar şi pentru şcolile de agenţi de poliţie.

În acest an sunt scoase la concurs 250 de locuri la Academie şi aproximativ 800 de locuri la şcolile de agenţi. „Data limită de înscriere a candidaţilor este ziua de 3 iunie 2011 pentru învăţământul universitar şi 1 iulie  pentru şcolile de agenţi de poliţie. Testarea psihologică a tuturor candidaţilor, indiferent de instituţia de învăţământ pentru care au fost recrutaţi, se efectuează astfel: sesiunea I: în perioada  30 mai - 18 iunie 2011, pentru candidaţii care s-au înscris la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ superior şi sesiunea a II-a: în perioada 4 iulie – 15 iulie 2011 pentru candidaţii înscrişi la concursul de admitere în instituţiile  de învăţământ  postliceal. Pentru candidaţii care nu au promovat testarea psihologică sau au fost declaraţi „inapt medical”, activitatea de recrutare încetează”, susţine Daniel Tică

CONDIŢII

Tinerii trebuie să aibă maxim 27 de ani, să fi obţinut la purtare media generală de minimum 8.00, să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ, să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile. Dacă îndeplinesc aceste condiţii şi dacă trec de vizita medicală şi de testare psihologică candidaţii pot susţine examenul şi probele practice. Ca noutate în acest an, atât fete cât şi băieţi nu mai sunt diferenţieri. Tinerii aleg să fie poliţişti deoarece consideră această slujbă una sigură.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: