Află în câte zile se înfiinţează Complexul Oltenia

Directorii de companii miniere şi energetice au avut luni o întâlnire cu ministrul Economiei, Ion Ariton, pentru a stabili termene clare pentru înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia. Dacă nu vor fi contestaţii, compania care va reuni toate termocentralele şi exploatările de lignit din Oltenia va fi funcţională la sfârşitul acestui an.

Directorii de companii s-au întâlnit luni cu ministrul Economiei Ion Ariton şi au pus pe hârtie un plan de înfiinţare a Complexului Energetic Oltenia în 137 de zile. Termenul va începe să curgă după ce guvernul va da o hotărâre privind înfiinţarea noii companii.

Octavian Graure, director general al CE Turceni, a spus că mai întâi de toate trebuie anulate hotărârile înfiinţare a Electra şi Hidroenergetica, luate de adunările generale ale acţionarilor. Pentru Complexul Energetic Oltenia este nevoie de avizul mai multor ministere şi chiar al Consiliului Suprem de Apărare a ţării, fiind vorba de o unitate strategică. „Noua companie a fost agreată şi de Fondul Monetar Internaţional, dar trebuie înfiinţată înainte de finalul acestui an”, a mai spus Octavian Graure

Directorul general al CE Turceni susţine că noua companie poate fi înfiinţată până în luna decembrie, dacă nu va fi iar un val de contestaţii, aşa cum s-a întâmplat în cazul Electra.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: