Agenţii de poliţie penali din IPJ Gorj

Mai mulţi ofiţeri şi subofiţeri din cadrul IPJ Gorj, implicaţi în diverse dosare penale, cele mai multe vizând bătăi aplicate unor persoane, se uită cu îngrijorare la sentinţă pronunţată la sfârşitul săptămânii trecute în Botoşani. Acolo un poliţist a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru că, anul trecut, a snopit în bătaie un bărbat, chiar în sediul postului de poliţie, acesta murind în câteva zile.

Mai norocos a fost Ion Cucăilă, gorjeanul de 38 de ani pe care doi agenţi de la Poliţia Municipală Târgu Jiu l-au snopit în bătaie în sediul instituţiei, sub supravegherea unui jandarm. Cucăilă a scăpat atunci cu viaţă pentru că, cu chiu cu vai, după ce a fost abandonat de poliţişti pe o stradă din oraş, a reuşit să ajungă acasă, târâş, iar de aici o ambulanţă chemată de rude l-a dus la spital, unde a fost operat de urgenţă. Agenţii au fost trimişi în judecată, procesul fiind programat să înceapă la Tribunalul Gorj la mijlocul săptămânii viitoare.

Alţi doi agenţi, Eugen Papuzu şi Cosmin Militaru, sunt judecaţi tocmai la Tribunalul Caraş Severin, după ce au cerut strămutarea, pentru că în urmă cu cinci ani l-au omorât în bătaie pe un localnic din comuna Stoina. Poliţiştii l-au prins pe acesta că se afla într-un bar după ora închiderii, iar pentru că îi deranjase de la un chef, cel suspectat că ar fi intrat în local prin efracţie a fost dus la sediul Poliţiei Stoina şi snopit în bătaie, după care, cu maşina Poliţiei, a fost transportat şi lăsat acasă, unde a şi decedat, ulterior agenţii dându-şi seama că îl confundaseră cu altcineva. Procesul de la Reşiţa decurge greoi, martorii ce trebuie audiaţi lipsind, instanţa cerând de mai multe ori până acum IPJ Gorj să asigure prezenţa martorilor în sala de judecată.

Vieru, singurul poliţist după gratii

Singurul poliţist din Gorj, deocamdată, care a ajuns cu greu după gratii pentru „prostiile” făcute este Sabin Vieru, cel care a fost condamnat toamna aceasta la 3 ani de închisoare pentru că în urmă cu cinci ani şi ceva l-a accidentat mortal pe fostul profesor Dumitru Bunoiu, precum şi pentru că l-a lăsat infirm pe un alt bărbat, pasager în maşina celui decedat. Procese similare cu cele ale lui Vieru mai au pe rolul instanţelor de judecată şi alţi poliţişti din Gorj, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie din judeţ, Dorin Mirel Păsărelu este judecat la Curtea de Apel Craiova pentru că a accidentat mortal un pieton şi a părăsit locul accidentului.

Instanţa de judecată nu i-a mai prelungit din această toamnă dreptul de a conduce autoturisme, o măsură similară fiind luată şi în cazul poliţistului Ionuţ Puiu Pigui, judecat pentru ucidere din culpă, după ce a fost implicat într-un accident rutier la Câlnic, în urma căruia a decedat ofiţerul Aurel Potcovaru, aceştia deplasându-se spre Motru, către locul de muncă, fiind în acelaşi autoturism. Ofiţerul nu pare să-şi facă prea multe griji în privinţa viitorului său, anul trecut el luând un credit bancar de 30.000 de euro, pentru 25 de ani, semn că mizează cel mult pe o condamnare cu suspendare, dacă nu şi pe o achitare în acest dosar.

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: