Agenţiile de turism îşi prezintă ofertele în minerit

Angajaţii din Complexul Energetic Oltenia trebuie să depună cereri pentru bilete de odihnă şi tratament până pe 4 aprilie. În exploatările miniere şi la complexuri au apărut pliante de la mai multe agenţii de turism care îşi prezintă ofertele.

Bugetul pentru bilete de odihnă şi tratament este de 12 milioane de lei, a anunţat directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Compania oferă 65% din valoare, angajatul 35%, iar banii sunt plătiţi în 50-60 de zile. Reprezentantul Agenţiei de turism Mirimodo din Târgu Jiu, Bogdan Modoran, a declarat că a dus pliante cu ofertele sale în sucursalele CE Oltenia în speranţa că va convinge angajaţii să apeleze la serviciile firmei sale. „Toate agenţiile din Târgu Jiu au dus oferte, nu sunt singurul. Şi anul trecut, ca şi acum, am dus ofertele, oamenii le analizează şi hotărăsc ce ofertă să aleagă, de la ce agenţie. Mai sună oamenii, mai întreabă de preţuri, ştiţi cum e, caută. Până acum nu s-a concretizat nimic“, a declarat Bogdan Modoran, care a încheiat câteva contracte cu salariaţi şi anul trecut fiind de acord cu procedura de plată.

O altă agenţie care a plasat fluturaşi publicitari în CE Oltenia, dar şi în alte instituţii din municipiu, este Gorj Turism. Agenţiilor din Târgu Jiu le este mai uşor să-şi vândă pachetele turistice şi pentru că ele acceptă condiţiile de plată ale companiei, adică în 60 de zile.

PROCEDURĂ

Procedura de atribuire a biletelor de odihnă şi tratament a suferit modificări şi anul acesta în sensul că angajaţii care îşi trimit membri ai familiei în concediu pe biletele lor vor fi daţi afară. În plus, în urma unei înţelegeri între sindicate şi administraţie, o echipă formată din lideri şi şefi din CEO, ar putea urmări salariaţii în hotelurile din ţară sau străinătate pentru a vedea dacă respectă regulile companiei.

TICHET

Liderul sindical Ion Ruşeţ a anunţat că din 2015 s-ar putea renunţa la acordarea biletelor de odihnă şi tratament subvenţionate de companie, dar va fi dat un tichet în valoare de 600-700 de lei.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: