Aglomerație la ghișeele Direcției de Taxe Locale. Sute de târgujieni, cu conturile blocate

În prag de sărbători, târgujienii care nu și-au plătit taxele și impozitele locale s-au trezit cu popriri pe conturi. Alte câteva sute de titluri executorii vor fi instituite pe veniturile datornicilor în următoarea perioadă. Peste cinci milioane de lei are de recuperat Direcția de Taxe și Impozite Locale de la târgujieni.

Din experiența anilor trecuți, angajații de la Direcția de Taxe și Impozite Locale au programul aglomerat pentru că mulți târgujieni, rămași pe ultima sută de metri, vin să plătească dările către stat. “Vom avea o lună plină, mai ales între 20 și 30 decembrie, când mare parte dintre contribuabili se decid să facă plățile în funcție de ce bani le mai rămân după sărbători. Acum au depus bani persoanele pentru terenuri și mașini, cei care au nevoie de certificate fiscale. Au mai venit și oameni care nu au achitat până acum taxele și impozitele. Suntem în perioada în care contribuabilii primesc somații și titluri executorii. Adresele de înființare a popririlor au fost realizate și vor fi înaintate către bănci și contribuabili”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale Târgu Jiu.

Încasările sunt mai mari față de noiembrie 2016. „În luna aceasta, am încasat 3,7 milioane de lei față de 2,3 milioane cât am încasat în aceeași perioadă, anul trecut”, a mai transmis Budulan.

Vizualizări: 1,442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: