Aglomerație la pașapoarte

Zeci de persoane iau cu asalt în această perioadă ghișeele Serviciului de Pașapoarte. Mulți doresc să obțină un pașaport pentru a pleca în concediu, dar și mai mulți sunt cei care vin din străinătate să se relaxeze alături de familie în Gorj  și vor să-și perfecteze actele. În această perioadă sunt deschise trei ghișee și zilnic se prezintă la acest serviciu peste 60 de persoane.

Conducerea Serviciului Pașapoarte se aștepta ca în această perioadă numărul cetățenilor să crească și de aceea și-a luat măsuri de precauție. Numai o mică parte din funcționari au plecat în concediu de odihnă, iar alții au rămas să răspundă la solicitările venite din partea cetățenilor. În această perioadă sunt deschise trei ghișee, pentru că zilnic se prezintă aproximativ 60 de persoane. „Este foarte aglomerat și de aceea o mică parte din funcționari sunt în concediu în această perioadă. Avem două ghișee pentru primiri și unul pentru eliberări și avem zeci de persoane zilnic care vin. Majoritatea vor pașapoarte electronice. Cele temporare sunt solicitate numai de cetățenii care se grăbesc și-și dau seama pe ultima sută de metri că au nevoie de acest document”, a declarat Marcel Lungu, comisar șef Serviciul Pașapoarte.

Prețul pentru un pașaport electronic este de 300 de lei, iar documentul se eliberează în aproximativ 2 săptămâni, iar un pașaport temporar costă 230 de lei. Cei care solicită acest document de călătorie în această perioadă, fie vor să plece în vacanță, fie au concediu în străinătate și vin în țară să-și vadă familiile și profită să-și perfecteze actele.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: