Liceul din Turburea şi-a ocupat clasele în primul an de funcţionare

Liceul Tehnologic Turburea este pregătit pentru începerea anului şcolar 2013/2014. În timp ce la unele licee cu profil tehnic de tradiţie, jumătate din locuri au rămas libere după două repartizări, la Turburea clasa s-a ocupat în prima fază. Asta întrucât elevii cu rezultate foarte bune, care ar fi putut fi admişi la licee de prestigiu din Gorj, au optat pentru liceul de la Turburea pentru a fi mai aproape de casă.

Clasa cu profil mecanic de la Liceul Turburea, înfiinţat în această vară, s-a format după prima etapă de repartizare computerizată întrucât elevii din zonă şi-au dorit să fie cât mai aproape de casă. Primarul comunei Turburea, cel care s-a zbătut pentru a fi înfiinţat un liceu în localitatea sa, se mândreşte cu faptul că elevii ale căror medii le permiteau să fie admişi la un liceu de prestigiu din judeţ, au optat pentru un liceu aflat în primul an de funcţionare. „La liceul din Turburea au venit elevi foarte bine pregătiţi. Cei mai mulţi puteau fi admişi la liceele de prestigiu din Târgu Jiu. S-a intrat cu medii de peste 8.00. Pentru anul viitor vom mai solicita o clasă, pentru că am văzut că avem solicitări. Vrem să venim în sprijinul părinţilor care în acest fel nu vor mai fi nevoiţi să cheltuiască bani mulţi pentru a-şi trimite elevii la liceu”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

La liceul din Turburea vor preda profesorii şcolii din localitate. „Locurile clasei de la liceul din Turburea s-au ocupat după prima repartizare computerizată. Până acum, noi făceam clase la Filiaşi, foarte mulţi elevi din zonă mergând la liceul de acolo. Practic, noi dădeam ore la profesorii din Dolj. La liceul de la Turburea vor preda profesorii din Turburea. Dacă ni se va solicita, începând de anul viitor vom mai aproba o clasă de a IX-a”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Atelierul şcolii va fi amenajat

Liceul va funcţiona în incinta şcolii din Turburea, clădire de aproximativ 60 de miliarde de lei vechi. „Clădirea am făcut-o cu fonduri de la Banca Mondială în valoare de 60 de miliarde lei vechi, e o şcoală modernă, eu zic că e unicat în Oltenia. În clasă vor studia circa 25-30 de elevi din Turburea. Până acum, elevii din Săuleşti, Vladimir, Aninoasa, Turburea, Floreşti se duceau ori la Filiaşi, ori la Cărbuneşti. Acasă e cu totul diferit, părinţii nu vor avea cheltuieli şi copiii vor fi sub ochii lor”, a precizat Ion Bîrcă, primarul din Turburea.  În curtea şcolii există şi o clădire unde elevii vor putea să facă practică. Este vorba despre un atelier pe care edilul local intenţionează să-l reabiliteze. „Liceul este pregătit pentru începerea anului şcolar 2013/2014. În câteva zile ne vom ocupa şi de amenajarea atelierului”, a declarat Bârcă.

CONFLICT

În ciuda lucrurilor bune care s-au realizat în comuna Turburea, conflictul dintre primar şi directorul şcolii nu a încetat. Edilul local spune că nu-l mai vrea director întrucât i-a cauzat foarte multe neplăceri, încercând chiar să inducă în eroare autorităţile statutului pentru a-l declara incompatibil. Bârcă a menţionat că Auditul primăriei va demara controale la şcoală începând de astăzi. „Directorul Câmpeanu trebuie să dea socoteală în legătură cu dispariţia mai multor bunuri. Şcoala avea calculatoare, freze, aparate de sudură. Toate trebuie să apară. Nu-l voi mai accepta ca director pe acest om cât voi fi eu primar”, a declarat Ion Bârcă.

Vizualizări: 331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: