AJF Gorj aşteaptă relaxarea din 15 iulie

Noile norme stabilite de guvern pentru desfășurarea activității fotbalistice din țară, valabile de la 1 iulie, sunt greu sau imposibil de aplicat la nivelul echipelor de judeţ. Responsabilii AJF Gorj recunosc că acestea sunt greu de respectat şi că se va aştepta o nouă relaxare a măsurilor pentru a decide campioana din Gorj.

Conform noilor măsuri, vor fi permise organizarea și desfășurarea antrenamentelor și cantonamentelor colective în grupuri de maximum 10 persoane, pentru ligile inferioare, inclusiv de amatori, cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al Ministrului Tineretului și Sportului și Ministrului Sănătății.

AJF Gorj a recunoscut, prin vocea preşedintelui Mihai Prunariu, că măsurile sunt greu de aplicat şi la Liga 1 şi aproape imposibil la fotbalul de amatori. „S-a dat drumul la antrenamente, dar cu îndeplinirea condițiilor de la Liga 1, care sunt extrem de greu de aplicat la fotbalul amator. Nu știu de ce s-a pus acest număr, pentru că o echipă de fotbal are 11 jucători. De ce nu 20? Măcar să poți să faci antrenamente și cu rezervele. L-am sunat pe președintele federației să ne consultăm vizavi de aceste lucruri”, a spus Prunariu la Radio Accent, precizând că se mai aşteaptă şi următoarea relaxare de la 15 iulie pentru a decide campioana: „În țară, 5-6 AJF-uri au înghețat campionatul. Am zis să mai așteptăm puțin, să vedem ce se întâmplă. Poate după 15 iulie va fi o a doua relaxare. Noi ne-am dori să începem să jucăm fotbal. Dacă nu se va putea lucrul acesta, e clar că vom lua o decizie. Mai avem și Cupa României, care iar este cu probleme. Cum să stabilim reprezentanta județului? Păi nu avem soluția decât să punem biletele într-o căciulă, să tragem și… asta e. În primul rând, ne dorim să nu punem în pericol sănătatea oamenilor noștri”.

Cupei României (faza judeţeană) rămâne şi aceasta incertă pentru că nu s-a putut disputa nici un joc. La fel şi în campionatul Ligii 4, din retur nu s-a mai disputat nici un meci din cauza pandemiei şi încă nu s-a decis campioana.

Vizualizări: 381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: