AJF Gorj speră să poată programa barajul în luna iulie

AJF Gorj a prezentat public  patru scenarii pentru finalizarea sezonului 2019 – 2020, dar nu s-a luat o decizie în ceea ce privește disputarea meciurilor de baraj sau reluarea campionatului. Varianta de reluare a tuturor meciurilor este cea mai puţin probabilă, fiind acum studiate posibilităţile de a se juca barajul între primele trei clasate.

Preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, a explicat că nu se pleacă pe ideea de a îngheţa sezonul, cum au procedat deja o serie de judeţe, pentru că FRF a recomandat să nu se apeleze la această soluţie.

„Recomandarea federaţiei este de a nu îngheţa campionatele, dar sunt foarte puţine judeţe, cred că 5-6, care au stabilit deja campioanele. Dar în videoconferinţă au fost şi discuţii legate de îngheţarea campionatelor. Mai e totuşi o lună şi jumătate până când trebuie să stabilim campioana, o lună şi câteva zile şi nu aş vrea să îngheţăm campionatul atâta timp cât este posibil ca în luna iulie să se poată juca”, a spus Mihai Prunariu.

AJF Vâlcea a anunțat, în ultima săptămână, că îngheață actualul sezon şi, dacă şi la Gorj se va lua o decizie similară, atunci campioană va fi desemnată Știința Turceni. „Dacă vom îngheţa campionatul, campioana turului va fi stabilită echipă campioană în Gorj, dar sunt cazuri diferite de la judeţ la judeţ. La Vâlcea de exemplu s-a îngheţat campionatul pentru că echipele următoare nu îşi doreau să meargă la barajul de promovare. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat acolo, cert este că recomandarea federaţiei este să nu ne grăbim să îngheţăm campionatele. Dacă în luna iulie se va putea juca noi vom încerca să jucăm, măcar trei meciuri de baraj cu primele trei clasate la nivelul judeţului Gorj”, a mai precizat președinte AJF Gorj.

Clasamentul de la finalul turului are pe prima sa poziţie pe Ştiinţa Turceni, care ar urma să joace la barajul de la judeţ cu Petrolul Bustuchin şi Vulturii Fărcăşeşti. Mihai Prunariu a discutat deja posibilitatea ca aceste meciuri să se dispute la Târgu Jiu, pe Stadionul Municipal.

Vizualizări: 395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: