AJOFM Gorj organizează bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Cei peste 1600 de absolvenţi gorjeni care au devenit şomeri după finalizarea studiilor vor avea posibilitatea să-şi găsească un loc de muncă toamna aceasta, pentru că la sfârşitul acestei luni va fi organizată Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Motivaţi să angajeze absolvenţi sunt şi angajatorii, care primesc subvenţii pentru fiecare persoană angajată din rândul acestei categorii de şomeri.

Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, va avea loc în data de 26 septembrie, începând cu orele 10, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Târgu Jiu. De-a lungul vremii, această bursă s-a dovedit a fi binevenită pentru proaspeţii absolvenţi. Anul trecut, spre exemplu, din cei 382 de absolvenţi prezenţi la bursă au fost încadraţi 225, din care 56 pe loc, iar restul într-o lună de la data organizării bursei. Anul acesta un număr de 1632 de absolvenţi au devenit şomeri, din care 267 cu studii superioare, 1205 cu liceu de specialitate, 47 cu liceu teoretic, 74 de şcoală postliceală şi 34 de şcoală profesională.

Şi agenţii economici vor fi motivaţi să angajeze absolvenţi, asta pentru că statul le acordă facilităţi. „Angajatorii au beneficii în funcţie de forma de învăţământ absolvită de cei pe care vor să-i angajeze. Pentru cei cu studii superioare primesc 750 de lei lunar timp de 12 luni. Pentru absolvenţii de liceu şi de şcoală postliceală primesc 600 de lei şi 500 de lei pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului, şcoala de arte şi meserii, şcoala profesională. Obligaţia este ca 18 luni să menţină raporturile de muncă”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.  

La nivelul judeţului Gorj, la finalul lunii iulie erau înregistraţi în baza de date a AJOFM Gorj 11.381 de şomeri.  

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: