Târgu Jiul lucrului făcut pe dos

În cât timp ajunge un plic din Târgu Jiu în... Târgu Jiu? În două luni jumătate! Nu e începutul unui banc, ci realitatea din orașul lui Brâncuși. Zeci de mii de târgujieni au primit scrisori de la Direcția de Taxe și Impozite Locale cu foarte mare întârziere.

Decizii de impunere, prin care oamenilor li s-au comunicat datoriile către stat. Scrisori redactate în februarie, dar care au ajuns la destinatari la mijlocul lui aprilie. Amuzant este că mulți dintre cei care au primit aceste tardive decizii au plătit impozitele către stat chiar înainte să fie redactate scrisorile buclucașe. Ar fi ajuns mai ușor dacă antrena cineva ciorile din Parcul Central să ni le arunce, din zbor, la poartă.

Ca bancul să fie complet, în scrisoarea primită în aprilie 2022, ești anunțat că dacă plătești până pe 31 martie 2022, ai parte și de o reducere. Dar pentru asta, trebuie să se fi inventat mașina timpului. Sigur că există și o explicație pentru această harababură birocratică. Hârtiile au fost scrise la începutul anului, dar cum n-a avut instituția bani să pună plicurile la poștă, a mai așteptat.

Bugetul a venit târziu, scrisorile au fost trimise târziu, destinatarii le-au primit târziu. Sunt 60 de mii de oameni în această situație. Funcționarii au ținut să liniștească populația: Dacă ați plătit, nu luați în calcul scrisoarea! Dar luăm în calcul banii irosiți, bineînțeles.

Mai luăm în calcul și banii europeni. Sunt tot ai noștri și ne interesează cum se cheltuiesc. Asta ca să nu vă mai supărați când scrie presa că s-au cheltuit sume uriașe ca să fie instruiți angajații primăriei cum să prevină corupția. Că banii se scurg și problemele... rămân.

De-asta Târgu Jiul e mai mult despre lucrurile făcute pe dos, despre șantiere unde tragem de lucrări cu anii, despre rușinea în fața turistului care merge prin nămol și gropi ca să-l vadă pe Brâncuși ori despre certuri politice ca în curtea grădiniței. Spală cineva rușinea?

Vizualizări: 7,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: