Ajutorul pentru încălzire, greu accesibil. Documentația este prea stufoasă

Sute de mii de români beneficiază anual de ajutor de încălzire sau energie electrică. Anul acesta, oamenii trebuie să completeze un număr mai mare de documente, iar mai apoi să le pună în veșnicul dosar cu șină.  

Sătui de atât de multă birocrație, oamenii preferă să nu mai completeze cele 14 pagini și renunță la ajutorul din partea statului. Aceeași situație este și în Gorj. Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că sunt prea multe cerințe, iar oamenii o să renunțe.

”Am început să semnez mai multe solicitări sau cereri pentru documentele necesare acordării subvenției la căldură. Din câte am văzut cu toții, acel document are 14 pagini. Persoanele în vârstă, care solicită această subvenție, nu știu dacă vor fi în stare să le completeze. Colegii din cadrul asistenței sociale trebuie să-i ajute. Mulți o să renunțe atunci când vor vedea condițiile care sunt cerute, cred eu. Și condițiile sunt mai aspre. Cred că s-a făcut intenționat, tocmai ca oamenii să nu mai poată beneficia de acest ajutor. Aceste solicitări sunt tot mai puține datorită birocrației și documentelor cerute. Oamenii nu mai au răbdare”, a spus primarul Cosmin Morega.

Termenul limită este de depunere a documentelor este data de 20 noiembrie, iar pentru cine depune documentele după această dată, subvenția va fi acordată pentru luna următoare. Ajutorul diferă în funcție de veniturile fiecăruia.

Vizualizări: 1,839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: