Ajutorul promis rudelor victimelor de la UM Sadu se lasă aşteptat

Familiile victimelor exploziei de la UM Sadu nu au intrat în posesia sprijinului financiar promis de stat, deşi au trecut aproximativ cinci luni de la tragicul eveniment. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că au făcut demersuri la Ministerul Muncii pentru a urgenta alocarea banilor, însă până în prezent la nivelul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Gorj nu a sosit nici o notificare în acest sens.

Familiile angajatelor de la UM Sadu, care au decedat în urma exploziei din luna februarie, nu au intrat în posesia sprijinului financiar promis de stat. La vremea respectivă reprezentanţii guvernului promiteau că vor ajuta rudele celor două victime cu sume de bani aproximativ egale cu cele date familiilor minerilor morţi în Valea Jiului, fiind vorba de câte cinci mii lei pentru fiecare. Cu toate acestea, până în prezent, la nivelul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Gorj nu a sosit nici o astfel de notificare. “Imediat după explozie s-au întocmit anchete sociale la domiciliul victimelor şi întreaga documentaţie a fost trimisă la minister, urmând ca sumele să fie aprobate prin Hotărâre de Guvern. Până în momentul de faţă aceasta nu a fost emisă”, a declarat Monica Podaru, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Gorj.

DEMERSURI

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că au făcut demersuri pentru a urgenta acordarea ajutorului financiar. “În urmă cu câteva săptămâni l-am contactat telefonic pe Nicolae Ivăşchescu, secretarul de stat al Ministerului Muncii, şi mi-a promis că va urgenta acordarea banilor familiilor celor două femei decedate în urma exploziei de la UM Sadu. Sumele urmează să fie stabilite la nivelul ministerului şi alocate dintr-un plafon special”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: