Alaiul lui Năstase

Îmi era dor de un circ politic și l-am avut. Circul mediatic care a însoțit eliberarea lui Năstase de la Jilava mi-a întrecut așteptările. Habar nu am de ce media nu a lăsat omul în pace și a organizat un grup de veghe care l-a însoțit peste tot, încât bietul om a trebuit să se ascundă degrabă într-un spital privat ca să scape de ziariști. Așa mă gândesc, că doar nu s-o fi dus direct la spital pentru deratizare, că altfel nu-l primea d-na Năstase în casă cu microbii de la Jilava! Interesul ziariștilor poate fi înțeles doar în sensul că un fost premier al României a ieșit înainte de termen din închisoare, unde a fost trimis pentru acte de corupție. Nu cred nici o iotă din declarațiile apropiaților care-l consideră pe Năstase victimă a malversațiunilor lui Băsescu, pentru că nu Băsescu l-a pus să fure și nici să dea înapoi o sumă uriașă de bani  circa 750.000 de euro, sumă care ar fi imposibil de adunat pentru mulți dintre noi.

În fond, Năstase este un simplu condamnat care a ieșit mai devreme de la închisoare și care dacă nu are un comportament corect de acum înainte și timp de doi ani va intra din nou să-și ispășească și restul de pedeapsă care i-a mai rămas. Discuțiile interminabile  despre locul lui Năstase în politica românească sunt gratuite, atâta timp cât deocamdată nu are voie să mai facă politică decât la nivel de suporter neoficial. Că după ce-și termină problemele cu justiția partidul său PSD îl va propulsa într-o funcție sau îl va folosi pe post de guru este o treabă care nu prea ne interesează, deoarece fiind vorba de Năstase, care orice s-ar zice nu e un prost, nu cred că îi mai arde de politică chiar și dacă CEDO, unde cred că se va adresa, îl va declara nevinovat. Că l-au trădat colegii, că l-au pârât unii și alții, că l-au folosit pentru a da un exemplu Europei care ne acuza că avem corupție fără corupți, nici nu mai este important. Important este faptul că dacă Năstase nu ar fi greșit nu s-ar fi putut întâmpla toate astea.

Dacă Ponta se simte sau nu confortabil cu Năstase în libertate, dacă Mitrea are o problemă și dacă Marian Oprișan schimbă priviri complice cu Dragnea nu e treaba mea, ca alegător obișnuit. Ca votant o să am o treabă abia atunci când politicienii se vor țigăni atât de rău încât peste patru ani îl voi regăsi pe buletinele de vot pe Adrian Năstase, iar înainte voi asculta povești despre victime și victimizați. Deocamdată fostul premier, chiar dacă simte că-i lipsește rampa luminilor, ar trebui să-și vadă de treburile pe care le avea înainte de a deveni politician. Indiferent cât de nedreptățit se simte, ar fi cazul să se retragă în umbră pentru confortul său. Presa va mai încerca o perioadă de timp să-i smulgă declarații tari despre chestiunile zilei, dar mizez pe inteligența lui să se abțină pentru a nu-și face mai mult rău decât și-a făcut deja…

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: