Alegeri la UCB pentru un nou Senat

La Universitatea "Constantin Brâncuși" (UCB) din Târgu Jiu vor avea loc vineri, 20 noiembrie, alegeri pentru desemnarea unui nou Senat al instituției de învățământ superior. Nu se cunoaște deocamdată cine și-a depus candidatura pentru obținerea unui mandat în Sernatul universitar și cu atât mai puțin cine vizează poziția de președinte, ocupată în prezent de Adrian Gorun. Reprezentanții UCB spun că nu pot divulga astfel de informații pentru că există un regulament care interzice acest lucru în aproprierea alegerilor.  

Mai întâi va fi supusă la vot componența noului Senat al UCB, conform unei declarații date de rectorul Luminița Popescu în urmă cu două luni pentru Pandurul. Mai apoi va fi ales, tot prin vot, noul președinte al Senatului. "După ce se aleg membrii în Senatul universităţii, Senatul nou ales îşi va desemna prin vot preşedintele Senatului. După ce se stabileşte prin vot componenţa Senatului şi preşedintele Senatului se va desfăşura concursul pentru alegerea rectorului pentru că Senatul nou ales, conform legii, este cel care stabileşte metodologia de avizare şi criteriile de concurs pentru funcţia de rector", spunea la mijlocul lunii septembrie, rectorul Luminița Popescu.

Conform calendarului de desfășurare a alegerilor în cadrul universității, Depunerea candidaturilor pentru obținerea unui mandat în Senatul universitar s-a putut face până în 4 noiembrie. Validarea candidaturilor s-a făcut până în data de 13 noiembrie, iar Senatul universitar va fi constituit în data de 27 noiembrie. "Nu pot să dau nicio informație. Scrie în regulament că nu pot fi date informații publice, cu trei zile înainte de alegeri", a spus Oana Popescu, responsabil comunicare în cadrul UCB.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: