Gârjoabă a câştigat procesul cu CEO. Va fi reangajat!

Complexul Energetic Oltenia a fost obligat de instanţă să-l reangajeze pe Corneliu Gârjoabă, pentru a doua oară. Iniţial, lui i s-a suspendat contractul de muncă pentru decizii pe care le-a luat, în favoarea soţiei sale, pe vremea când era director la Turceni, iar a doua oară a fost dat afară la 1 iunie 2015, odată cu alţi 2.000 de oameni. A câştigat şi al doilea proces. Decizia nu este definitivă, dar e executorie. Este a doua persoană care câştigă procesul cu CE Oltenia în urma disponibilizărilor din iunie, prima fiind un Dumitru Badea, angajat de la Termo Rovinari.

Gârjoabă va fi reangajat la CE Oltenia şi va primi şi salariile pe ultimele şase luni. Instanţa a admis, pe 16 noiembrie, contestaţia formulată împotriva CEO. Gârjoabă a câştigat pentru că legea interzice concedierea unei persoane cu funcţie de conducere în sindicat, ori el este preşedintele Sindicatului Salariaţilor din CE Oltenia. „Anulează decizia de concediere emisă de directorul general executiv al Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA. (...) Obligă pârâta să reintegreze reclamantul în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei de concediere sus menţionate. Obligă pârâta la plata, către reclamant, a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care acesta ar fi beneficiat începând cu data de 02.06.2015, precum şi la virarea către bugetul asigurărilor sociale de stat a contribuţiilor de asigurări sociale aferente, corespunzător condiţiilor de muncă în care a fost încadrat reclamantul la data emiterii deciziei de concediere“, este decizia Tribunalului Gorj. 

Corneliu Gârjoabă, fost director la Turceni în urmă cu ceva ani, a apostrofat-o pe şefa de la Personal, Valentina Trofin, care i-ar fi fost subalternă. „Le-am demonstrat că nu ştiu să citească legea. Ei merg pe răzbunări. Sper ca madam Trofin, care mi-a fost subalternă, să pună burta pe carte“. El crede că va avea probleme câtă vreme Laurenţiu Ciurel va fi director. „Mă aştept să-mi facă probleme, cred că atâta timp cât va fi Ciurel director voi ava probleme“.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: