Alegerile din PNL Gorj, organizate de echipa lui Vîlceanu

Alegerile din PNL Gorj vor fi organizate de echipa președintelui demis, Dan Vîlceanu. Decizia conducerii centrale nu face nicio referire la dizolvarea Biroului Permanent Județean (BPJ), așa cum s-a vehiculat.


 

Deputatul Dan Vîlceanu, recent înlocuit din funcția de președinte al PNL Gorj, a declarat că alegerile pentru funcția de conducere trebuie organizate în 60 de zile, în timp ce Biroul Permanent Județean rămâne în aceeași formulă. 


Între timp, președintele PNL Târgu Jiu, primarul Marcel Romanescu, a declarat la Radio infinit că în această săptămână va veni la Gorj președintele interimar Gigel Știrbu. El a mai spus că Știrbu va trebui să formeze un nou BPJ și să organizeze alegeri, însă conducerea nu a luat o decizie legată de Biroul Permanent Județean, ci doar de președinte.


În aceeași ședință a fost revocată și decizia de interimat a lui Dumitru Leuștean, primarul din Novaci, cel care fusese nominalizat de Vîlceanu să-i preia atribuțiile cât acesta era secretar general al PNL. 


Discuția pornită în aprilie a avut un final pe 31 august, când Dan Vîlceanu a fost demis. Inițial, cercetarea partidului a pornit de la o posibilă incompatibilitate în perioada în care a fost atât președinte la PNL Gorj, cât și secretar general al PNL. A fost pusă în discuție și decizia de a-l numi pe Dumitru Leuștean președinte interimar, cât timp exercită funcția de secretar general. 

Decizia PNL de a numi un nou președinte interimar demonstrează că nici Dan Vîlceanu, care a fost ales, nu mai este președinte, dar nici Leuștean interimar. 

În spațiul public se vehiculase numele lui Marcel Romanescu pentru funcția de președinte, însă în aceste zile este tot mai aprinsă o discuție despre revenirea lui Ion Iordache în PNL, la conducerea. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: