Alertă în Timișoara, după ce mai multe persoane au murit în același bloc

Opt persoane care locuiesc în același bloc din Timișoara au avut nevoie de asistență medicală de urgență, iar trei dintre ele au murit. Este vorba de un bebeluș de doar 10 zile, un copil de trei ani și mama acestuia.

Alți doi copii și trei adulți au ajuns la spital. Potrivit informațiilor de presă, se suspectează că totul ar fi pornit de la substanțele folosite la deratizare sau dezinsecție.

Totul a început sâmbătă, când Ambulanța a fost chemată să intervină pe strada Mioriței 8 din Timișoara în cazul unui bebeluș de 10 zile care prezenta vărsături și diaree. Acesta a murit la scurt timp.

Câteva ore mai târziu, în același bloc ambulanța a fost solicitată din nou, în cazul unui copil de trei ani cu aceleași simptome, care a murit și el la scurt timp. Și mama acestuia, o femeie de 29 de ani, a murit luni dimineața.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus că semnalul de alarmă a fost tras de medicii a două spitale la care au ajuns victimele. "Toți (victimele - n.r.) provin de la un singur bloc și pentru asta medicii au tras un semnal de alarmă. Se fac verificări dacă este vorba despre substanțe toxice. Trebuie analizat cu ce au intrat în contact, dacă s-a făcut acolo dezinsecție, deratizare”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

El a adăugat că 30-35 de locatari au fost preluați de 2 microbuze și de două ambulanțe care au fost duși la spital pentru analize.

Arafat a mai spus că la acest moment imobilul este evacuat, iar deocamdată nu se pune problema ca oamenii să se întoarcă acolo.

update ora 16:08 - ISU Timișoara: S-a constatat pe casa scării o prezență slabă a unei substanțe neurotoxice.

update ora 16:10 - Două localuri din Timișoara sunt închise, Papa Sam și Club 30, iar aici urmează să se facă verificări deoarece aceeași firmă care a făcut dezinsecție în blocul de pe Strada Mioriței a făcut și în cele două localuri.

Vizualizări: 2,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: