Aleşii locali din Tismana ajută familia „adoptată” de Pandurul

Povestea familiei din satul Costeni a impresionat și autoritățile locale din Tismana. După ce mai mulți oameni cu suflet din județul Gorj și nu numai i-au ajutat pe cei patru copii rămași în grija mamei, după ce tatăl lor a decedat, aleșii locali nu au putut rămâne indiferenți la drama acestor suflete nevinovate. Primăria a reușit să racordeze gospodăria la sistemul de alimentare cu apă, iar consilierii locali din satul Costeni au decis să achite datoriile pe care familia le înregistrează la bugetul local. Mai mult, mama copiilor, Nicoleta Pațac, va primi ajutor social, dar și alocația de sprijin familial.

Autoritățile locale din Tismana s-au implicat în cazul familiei din satul Costeni, acolo unde Nicoleta Pațac își crește singură cei patru copii, după ce soțul ei a decedat. Cotidianul Pandurul a demarat o campaniei de ajutorare a acestei familii, campanie la care s-au alăturat foarte mulți gorjeni și nu numai. Povestea tristă a celor patru micuți a marcat și autoritățile locale, care nu au putut rămâne indiferente la tragedie. Primarul din Tismana a luat decizia ca gospodăria să fie racordată la sistemul de alimentare cu apă și să fie scutită de plata apei. „Nu am putut să stăm liniștiți și am ajutat și noi cu ce am putut familia aceasta. Le-am băgat și lor apă, pentru că mama lor se ducea cu hainele la râu să le spele. Este greu cu patru copii. Nu o să le luăm nici bani pe apa care o consumă. Am făcut și noi ce am putut pentru ei”, a declarat Marian Slivilescu.

Consilierii din Costeni s-au oferit să plătească datoriile la buget

Și consilierii locali din satul Costeni s-au implicat să ajute această familie. Cei doi aleși locali din sat au decis să plătească toate datoriile pe care familia le are la bugetul local. „Cei doi consilieri locali din satul Costeni s-au implicat să ajute această familie. Aceștia vor să achite toate datoriile pe care familia le are la primărie, ca să poată beneficia de alocația de sprijin pentru familie.  Mai mult, de luna aceasta femeia va beneficia și de ajutor social, va putea încasa și alocația pentru copii. Sperăm să se descurce”, a mai precizat Slivilescu.

Vrea să-i dea electrocasnicele confiscate

Primarul din Tismana a luat legătura și cu un agent economic din zonă, căruia i-au fost confiscate mai multe electrocasnice la târgul de Sfântul Andrei de către oamenii legii, pentru a le da familie respective. „Eu am stat de vorbă cu un agent economic din zonă căruia poliția i-a confiscat o mașină de spălat și câteva electrocasnice. Acesta este de acord să dea aceste produse familiei din Costeni, numai că procedura e mai greoaie. Nu le putem lua decât după ce sunt depuse la magazinul finanțelor și să le cumpărăm de acolo. Vedem ce putem face”, a mai spus primarul din Tismana.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: