Alexandru Păcurar: „Meciul cu Craiova va fi unul pe viaţă şi pe moarte!”

Căpitanul echipei Pandurii, Alexandru Păcurar, recunoaşte că nu se aştepta ca Pandurii să aibă un debut atât de slab de retur la pregătirea bună pe care Pandurii au efectuat-o în această iarnă. După două eşecuri consecutive care au dus echipa aproape de locurile retrogradabile, Păcurar crede că meciul cu Universitatea Craiova este unul pe viaţă şi pe moarte.

„Ne aşteptam cu toţii la un alt început de retur, mult mai bun, mai ales după cantonamentele reuşite pe care le-am avut şi meciurile amicale din Antalya unde am avut chiar rezultate foarte bune”, a spus ieri cu regret căpitanul echipei gorjene care consideră debutul echipei foarte prost dar jocul a fost bun. Dacă la meciul cu Astra, Păcurar crede că echipa a jucat bine în prima parte dar i s-a tăiat elanul după ce a primit gol, la meciul cu FC Vaslui acesta spune că Pandurii au întâlnit una dintre cele mai bune echipe din campionat, fiind de părere că CFR şi Vaslui sunt cele mai solide echipe. „Locul pe care ne aflăm nu este unul care arată adevărata valoare a echipei. Dar trebuie să demonstrăm că avem o valoare mai mare prin joc şi rezultate pozitive. Altceva nu ne rămâne de făcut decât să ne pregătim şi să privim cu încredere pentru că mai sunt atâtea jocuri şi avem timp să redresăm corabia”, a mai precizat ieri Păcurar.

„Cine pierde meciul are şanse să pice în B”

Pentru că se apropie meciul cu Universitatea, gândurile jucătorilor şi speranţele conducerii se leagă doar de acest meci. Ambele echipe se află acum în luptă pentru a evita retrogradarea iar cine va pierde ar putea face un pas mare către liga a doua. „Trebuie să redresăm echipa cât mai repede şi trebuie să jucăm mai bine şi să câştigăm acum în etapa care urmează împotriva Craiovei”, spune şi Păcurar care crede că Pandurii sunt  obligaţi să câştige: „Doamne fereşte, la un eventual eşec chiar că se îngroaşă gluma. Nu mai vreau să mă gândesc la restul etapelor. Mă gândesc doar la partida cu Craiova care e capitală pentru noi. E un meci de şase puncte, acesta chiar că este de şase puncte. Până acum spuneam că nu sunt meciuri de şase puncte dar acesta chiar e mai important decât altele. Se poate spune că sunt şanse mari pentru echipa care pierde să cadă în Divizia B. Dar sunt sigur că nu vom fi noi.”

Egalul nu ar avantaja pe nimeni

Un rezultat de egalitate nu ar avantaja nici una dintre echipe este de părere Păcurar care îşi încurajează colegii  să joace doar la victorie: „Egalul înseamnă că nu câştigăm nici noi nici ei dar  e mai rău pentru ei pentru că sunt sub noi în clasament. Dar noi trebuie să jucăm doar la victorie şi doar asta avem în cap. E un meci decisiv, va fi foarte greu pentru că şi ei vor veni montaţi chiar dacă nu sunt într-un moment foarte bun. Au şi ei aceiaşi  foame de puncte ca şi noi şi va fi un meci pe viaţă şi pe moarte!” Luând în calcul valoarea loturilor, Păcurar crede că ambele echipe au şanse egale de a se impune: „Şansele de a câştiga meciul de luni sunt cam 50-50%.  Dar noi trebuie să începem meciul cu mentalitatea de învingători şi să gândim mereu că trebuie să câştigăm meciul acesta. E un meci decisiv pentru noi dar nici nu trebuie să cădem în partea cealaltă, să ne dorim prea mult şi să nu ne iasă nimic şi să nu fim prea disperaţi, trebuie să îmbinăm dorinţa de victorie cu un anumit calm”.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: