Alimente de Paşti pentru nevoiaşii din Câlnic

Nevoiaşii comunei Câlnic vor avea şi anul acesta bucate alese la masa de Paşti. Asta pentru că autorităţile au alocat fonduri în vederea achiziţionării de alimente pentru aproximativ 300 de persoane care au posibilităţi materiale reduse. Reprezentanţii primăriei au început distribuirea pachetelor şi spun că cel mai târziu mâine această acţiune va fi încheiată pentru ca oamenii să aibă timp suficient să-şi prepare alimentele primite.

Ca în fiecare an, Primăria Câlnic s-a gândit şi la persoanele nevoiaşe care nu au posibilitatea de a simţi spiritul sărbătorilor adevărate. Pentru aproximativ 300 de gorjeni din Câlnic doar Dumnezeu există şi o rază de speranţă că autorităţile nu îi vor abandona. „Cu aprobarea Consiliului Local am achiziţionat alimente şi am făcut aproximativ 300 de pachete pentru a ajuta persoanele cu venituri reduse. Pe lângă alimente de bază, zahăr, făină, ulei şi orez, am mai cumpărat şi cozonac, suc şi carne. În pachetul cu alimente, fiecare persoană va avea şi o pungă cu pulpe de pui. Pe raza comunei avem familii care trăiesc doar din ajutorul social. Indiferent care a fost bugetul primăriei, în fiecare an de Paşti şi de Crăciun am alocat fonduri pentru pachetele cu alimente. Din anii trecuţi, oamenii ştiu că vor primi alimente şi se bazează pe sprijinul nostru”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Încă de luni, autorităţile au început să distribuie pachetele cu alimente şi speră ca în cel mult două zile să încheie această acţiune. „Persoanele aflate pe lista beneficiarilor de pachete pentru Paşti vin şi ridică alimentele de la primărie. În cazul vârstnicilor şi al celor care nu se pot deplasa vom merge noi la dumnealor acasă pentru a le duce alimentele”, a mai precizat primarul Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: