Alionescu: Victoriile din deplasare vor face diferenţa

Bachetbaliştii gorjeni de la CSM Târgu Jiu au debutat cu un succes neaşteptat în deplasarea de la Miercurea Ciuc. Cu o echipă formată în ultima lună şi cu mulţi jucători tineri în lot, Claudiu Alionescu a reuşit să obţină două victorii într-o săptămână cu tânăra şi mai puţin experimentata sa echipă.

CSM Târgu Jiu confirmă că s-a lucrat bine şi la echipa de baschet, unde în doar o lună s-a format o echipă care a reuşit deja două victorii în prima săptămână de la debutul în competiţiile organizate de Federaţia Română de Baschet.

Gorjenii s-au impus mai întâi în meciul retur de la Târgu Jiu, cu CSM Focşani, din returul Cupei României, iar în weekend a câştigat şi meciul disputat în deplasare, la Miercurea Ciuc, după un meci destul de echilibrat. “O victorie extrem de importantă pentru noi, în special pentru că a fost obţinută în deplasare. Le-am supus băieților încă de la antrenament că victoriile în deplasare vor face diferența”, a spus antrenorul Claudiu Alionescu după meciul de la Ciuc.

Antrenorul a lăudat apărarea, dar a criticat atacul: „Ca şi desfășurare am început meciul un pic mai greu, dar în final apărarea a făcut diferența. 64 de puncte primite este idealul meu ca şi filosofie de apărare. Atacul nu a mers aşa cum trebuie astăzi, am avut totuși 16 mingi pierdute, ceea ce este un pic ca mult. Am dat însă dovadă de putere de luptă, caracter şi spirit de echipă. Nu am cedat nici un moment şi am crezut până la final în victorie. Avem jucători cu mentalitate de învingători, care în ultimele  trei minute au executat exact ceea ce le-am cerut, atât în atac, cât mai ales în apărare. Acest lucru ne-a adus victoria. Am legat două victorii, iar asta este cel mai important pentru că victoriile aduc victorii”.

Începând de luni, echipa de baschet a intrat din nou în program de pregătire pentru următorul meci în care va întâlni, în deplasare, fostul adversar din Cupa României, CSM Focşani.

Vizualizări: 392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: