Alocaţii complementare pe sărite, la primăria Novaci

Scandalul alocaţiilor pentru susţinerea familiei, cunoscute şi sub denumirea de alocaţii complementare, revine din nou în atenţie mai ales în oraşul Novaci, unde dosarele se primesc numai când angajatele de la Asistenţa Socială nu sunt plecate în teren pentru efectuarea anchetelor sociale. Aşadar, foarte mulţi novăceni sunt plimbaţi pe drumuri riscând să piardă alocaţia şi pe luna aceasta după ce nici în ianuarie nu au primit nici un ban.

Pantelimon Pobirci, din Novaci, este printre puţinii gorjeni care nu au nici un venit şi care se bucura la cele câteva sute de lei reprezentând alocaţia complementară. Omul nu a primit niciun ban în ianuarie, iar luna aceasta angajatele primăriei Novaci au refuzat să-i primească dosarul.

Mai mult, potrivit lui Pantelimon Pobirci, la sediul primăriei este pus un afiş prin care oamenii erau anunţaţi că între 14 februarie şi 5 martie nu se mai primesc astfel de dosare. „Eu am fost săptămâna trecută şi mi-au zis că nu mai primesc pentru că e târziu. Pe ianuarie nu am luat, acum ce fac pierd şi pe februarie. Eu nu mint, este afiş pus care spune că între 14 februarie şi 5 martie nu se mai primesc cereri. Aşa spune afişul că nu sunt nebun. E singurul meu venit, am şi un copil peste 18 ani. Prima dată ni s-au cerut nişte acte după care au spus că nu mai e nevoie de ele şi uite aşa am mai pierdut timp cu ele să le facem”, a declarat Pantelimon Pobirci.

Dacă primarul localităţii Novaci avea habar despre un afiş, angajatele de la asistenţa socială spun că nici nu poate fi vorba de vreun afiş care să spună aşa ceva. „Da, eu le-am pus să pună afiş pentru că au fost plecate în teren la anchete sociale dar nu ştiu dacă pentru perioada asta. E treabă serioasă acum cu alocaţiile astea, trebuie făcute anchete sociale, verificaţi absoluţi toţi şi ele asta au făcut”, a declarat Pantelimon Todea, primarul din Novaci.

Angajatele au însă o altă variantă. „Nu a fost şi nu este nici un afiş la primărie cu aşa ceva, doar că am fost şi la anchete sociale. Domnul a venit, s-a interesat şi a spus că o să revină cu cererea completată”, a declarat Irina Ilea, asistent social. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Gorj, primăriile sunt obligate legal să primească zilnic aceste cereri. „Este în afara legii, aşa ceva. Sunt obligate să primească zilnic aceste cereri, până pe 5 martie fiind ele obligate să le depună la noi. Până acum noi nu am primit nimic de la Novaci. În urma anchetelor pot da decizie de neacordare dar potrivit legii, ei nu au dreptul să suspende primirea cererilor”, a declarat Viorica Roşianu, director Agenţia de Prestaţii Sociale Gorj.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: