Altă firmă va prelua lucrările de pe centura Târgu Jiului. Primar: Sunt mici, mici probleme

Se schimbă firma care construiește varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Societatea Secol, care a câștigat licitația, va fi preluată de o altă companie din Italia, care va continua lucrările și la centura municipiului. După acest pas, “lucrurile vor intra pe un făgaș normal”, a dat asigurări primarul Marcel Romanescu.

„Sunt anumite mici, mici probleme care se reglează acum între Secol și o mare companie din Italia, care va prelua compania Secol. Eu l-am cunoscut pe cel care manageriază societatea care va prelua Secol și ne-a garantat că lucrurile vor intra pe făgașul normal, numai că sunt lucruri de natură juridică între cele două societăți”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

Muncitorii trebuie să termine lucrarea până în decembrie 2023, însă pe șantier mai mult se stă decât se lucrează. Pentru cei nici 20 de kilometri de drum, Compania de Drumuri a semnat un contract de peste 200 de milioane de lei, mare parte fonduri europene.

Cu toate acestea, centura nu va rezolva, în totalitate, problema traficului din Târgu Jiu. O recunoaște și primarul Marcel Romanescu. El susține că soluția stă în transportul în comun. Vrea să determine târgujienii și restul șoferilor care ajung în oraș să lase mașinile la marginea municipiului și să folosească mijloacele de transport în comun.

Pentru asta, municipalitatea promite să amenajeze parcări de mii de metri pătrați în mai multe zone. Totul, cu fonduri europene. „Niciodată n-am spus că centura va rezolva în totalitate traficul din Târgu Jiu. 30% din trafic este preluat de centură. Soluția pe care o avem pentru traficul din Târgu Jiu este transportul în comun. Și cu anumite măsuri coercitive. Din momentul când punem la dispoziție 35 de noi trolee ultramoderne. Sunt parcări de cinci mii de metri pătrați la intrarea în oraș ce se vor amenaja pe proiecte europene, cu camere de supraveghere, unde cetățenii care vin aici pot lăsa mașina gratuit și să plece cu troleibuzul de 550 de mii de euro. În septembrie, vor ajunge primele 11”, a mai spus primarul, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: