Altă tragedie! Le-a murit bebeluşul la spital!

Seria tragediilor în unităţile sanitare din Gorj pare să nu se mai sfârşească, ieri alţi părinţi reclamând decesul singurului copil pe care îl aveau şi pe care îl aşteptau cu mare drag pentru a-l creşte. Bebeluşul, o fetiţă care a primit nota 3 la naştere, s-a stins din viaţă la câteva minute după ce a venit pe lume, părinţii cerând acum o anchetă care să îi sancţioneze pe cei responsabili de cele întâmplate, asta dacă „responsabilii” vor fi găsiţi vreodată.

Larisa Cosma s-a internat la sfârșitul săptămânii trecute la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru a aduce pe lume primul său copil. Nu s-a bucurat însă prea mult de naşterea fetiţei sale pentru că nenorocirea s-a produs la scurt timp, chiar în timp ce mama era internată în spital. Părinţii s-au plâns de faptul că fetiţa lor, născută vie, a decedat la scurt timp de la naştere, tatăl, Elvis Bălăşoiu, spunând că a apucat să-i facă soţiei o fotografiei cu nou-născutul în viaţă.

„Soţia mea era în travaliu, urma să nască, iar ei i-au făcut antibiotic şi nu ştiu ce injecţii şi de aia s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu a avut probleme cu sarcina, totul a decurs normal, am venit cu ea vinerea trecută la spital pentru că i s-a rupt apa şi ne-am dat seama că urma să nască. A şi născut, i-am făcut o poză cu fetiţa în braţe, iar după cinci minute doctorii ne-au spus că sunt nişte probleme şi nu ne garantează nimic pentru ea. Puteau să o salveze dacă se mişcau mai repede. Mi-au ţinut soţia în travaliu ore în şir, fără să intervină. Le-am cerut elicopter, au spus că nu au, că încearcă să facă rost de o ambulanţă mai dotată de la Craiova, dar tot nu au găsit şi, astfel, eu mi-am pierdut copilul”, afirmă bărbatul.

O altă anchetă

Managerul  spitalului, dr Vasile Stănculete, medic ginecolog de profesie, afirmă că realizarea unei injecţii cu antibiotic nu poate avea astfel de consecinţe fatale, conducerea unităţii sanitare urmând să lămurească împrejurările în care s-a produs decesul printr-o anchetă internă în care va fi implicat şi Colegiul Medicilor. Alte patru astfel de anchete sunt în derulare pentru morţi similare produse la spitalele din Novaci şi Târgu Cărbuneşti, până acum nefiind descoperit vreun vinovat. Reţinut pentru infracţiuni în trafic 

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: